Esteu aquí

Discurs Cultura i Educació

Baixar en format PDF

Discurs Cultura i Educació

 

Companys, el 27 de setembre és on tot comença.

El 27 de setembre decidirem.

Decidirem si volem construir la República Catalana o volem seguir malvivint amb un Estat en contra.

Decidirem sí o no  a la independència.

Decidirem per tenir un futur millor, un futur que puguem construir entre tots. I des de l’Assemblea sabem que la única manera de tenir aquest futur és apostar per la independència el proper 27 S. És dir sí.

Sí a la República Catalana. Sí a crear un país nou. Sí a un país que sigui  més democràtic, més lliure i amb més justícia social.

Estem convençuts dels beneficis de la independència. Dels beneficis de tenir un estat que ens jugui a favor. I volem explicar-los a tothom i que tothom pugui contribuir a la creació d’aquest Estat.

La República Catalana ens permetrà fer una regeneració democràtica. Construirem un nou país sense reproduir els tics de la vella política, sense calcar models caducs, obsolets i fracassats. Sabem que per aconseguir resultats diferents cal canviar i fer les coses diferents. Que són els canvis els que ens permeten avançar. Podrem crear un Estat amb més participació i sense corrupció.

La República Catalana ens permetrà tenir més llibertat. Viure essent respectats i com a persones dignes.

La República Catalana ens permetrà tenir un Estat on l’educació i la cultura siguin els pilars bàsics per fer avançar el país.

La construcció d’un nou estat és una gran oportunitat per disposar d’un sistema educatiu propi i millor, que garanteixi una bona educació a tots els infants i joves de Catalunya.

Podrem disposar del percentatge de pressupost necessari per a acabar amb molts dels problemes actuals i garantir la igualtat d’oportunitats de tots els nostres infants i joves. I disposar d’uns estudis postobligatoris de qualitat, tant al Batxillerat com a la FP perquè podrem comptar amb un professorat de qualitat, ben format i respectat per la societat.

Tindrem la competència plena per legislar i decidir des de Catalunya el 100 % dels currículums.

Podrem oferir una oferta cultural àmplia: biblioteques, museus, centres cívics, teatre de forma universal. I tirar endavant iniciatives de protección i projecció de la cultura catalana.

Recordeu:

El 27 de setembre decidirem.

Decidirem si volem iniciar el projecte més engrescador que una societat pot construir. Decidirem per un futur millor. Per construir la República Catalana.

Tenim l’oportunitat  única de crear un país millor. Aprofitem-la.

La República catalana està arribant, apunta-t’hi!