Esteu aquí

Discurs Regeneració Democràtica

Baixar en format PDF

Discurs Regeneració Democràtica

Companys, el 27 de setembre és on tot comença.

El 27 de setembre decidirem.

Decidirem si volem construir la República Catalana o volem seguir malvivint amb un Estat en contra.

Decidirem sí o no  a la independència.

Decidirem per tenir un futur millor, un futur que puguem construir entre tots. I des de l’Assemblea sabem que la única manera de tenir aquest futur és apostar per la independència el proper 27 S. És dir sí.

Sí a la República Catalana. Sí a crear un país nou. Sí a un país que sigui  més democràtic, més lliure i amb més justícia social.

Estem convençuts dels beneficis de la independència. Dels beneficis de tenir un estat que ens jugui a favor. I volem explicar-los a tothom i que tothom pugui contribuir a la creació d’aquest Estat. 

La República Catalana ens permetrà fer una regeneració democràtica. Construirem un nou país sense reproduir els tics de la vella política, sense calcar models caducs, obsolets i fracassats. Sabem que per aconseguir resultats diferents cal canviar i fer les coses diferents. Que són els canvis els que ens permeten avançar. Podrem crear un Estat amb més participació i sense corrupció.

La República Catalana ens permetrà tenir més llibertat. Viure essent respectats i com a persones dignes.

La República catalana ens permetrà garantir més justícia social. I així tenir un Estat més democràtic, on podrem prendre les nostres pròpies decisions.

Amb unes institucions modernes, pensades per a les nostres necessitats i adequades a les potencialitats socials, econòmiques i polítiques dels catalans.

On existirà una real separació de poders, amb una justícia independent, ràpida i eficaç, i una Administració Pública desburocratitzada i descentralitzada

Una República que afavorirà la participació de la ciutadania amb consultes i altres mecanismes de democràcia directa

Un Estat transparent i amb les eines adequades per a combatre la corrupció

Amb uns partits polítics permeables a la societat i de funcionament democràtic

Amb una legislació electoral amb llistes obertes o desbloquejades i limitació de mandats

Una República, en fi, amb una democràcia de qualitat, que atraurà talent a la política i garantirà les llibertats individuals de tots els seus ciutadans.

Recordeu:

El 27 de setembre decidirem.

Decidirem si volem iniciar el projecte més engrescador que una societat pot construir. Decidirem per un futur millor. Per construir la República Catalana.

Tenim l’oportunitat  única de crear un país millor. Aprofitem-la.

La República catalana està arribant, apunta-t’hi!