Administració pública per la independència

Una nova Administració pública per a un nou estat d’Europa

Benvolguts/benvolgudes,

L’Administració pública és una de les bases per a la construcció d’una societat i un país, però a Catalunya aquesta administració pateix unes mancances i una inèrcia que l’han desprestigiada. La Sectorial de l’Administració Pública per la Independència, dins el marc de l’Assemblea Nacional Catalana, té l’objectiu de repensar i refundar aquesta Administració pública.

Cal bastir les bases de la que hauria de ser una nova Administració pública catalana que funcioni, que serveixi al país i als ciutadans, que deixi enrere aquesta mala imatge general i que identifiqui tot allò que no la fa operativa. I amb aquest objectiu, cal fer propostes concretes per canviar-la.

Com a col·lectiu que la coneix des de dins, sabem, per tant, els aspectes que es poden millorar de l’Administració i també en coneixem les mancances.

Actualment es dubta i es desconfia de la figura de l’empleat públic, però nosaltres creiem fermament en l’empleat públic com a servidor de tots els ciutadans i com a peça indispensable per al funcionament de l’engranatge del nostre estat social i de dret.

Considerem que la nova Administració pública hauria de:

  • Basar-se en una contractació pública transparent, tant de serveis com de personal.
  • Fixar un preu ajustat al servei prestat i establir una promoció interna transparent.
  • Crear mecanismes eficaços que evitin la corrupció, incentivin la productivitat i la professionalitat interna, i mantinguin la independència dels partits polítics.
  • Desburocratitzar-se, amb normes i tràmits simplificats.
  • Alleugerir-se tot eliminant duplicitats i avançant cap a l’administració pública electrònica.
  • Resoldre la problemàtica dels interins i dels llocs de treball vitalicis.

En conclusió, el treball públic hauria de ser net, àgil, eficaç, eficient i sense duplicitats. I per a un millor funcionament de l’Administració, aquesta hauria de ser independent respecte dels partits polítics. Mai no hem d’oblidar que l’Administració ha d’estar al servei dels ciutadans.

El nostre objectiu principal és organitzar una nova Administració pública per a un nou estat d’Europa.

Si formeu part d’algun col·lectiu vinculat a l’Administració pública o si creieu que podeu aportar-hi el vostre gra de sorra, us convidem a participar-hi.

Grup Coordinador de l’Administració Pública per la Independència
Assemblea Nacional Catalana

[wp-svg-icons icon=”file-3″ wrap=”i”] [download-attachment id=”4778″ title=”Descarrega la presentació”]

Descàrregues