Enginyers per la independència

 

Benvolguts companys enginyers i enginyeres,

Com alguns de vosaltres ja sabreu, el passat 13 de febrer es va constituir l’Assemblea Sectorial Enginyers per la Independència (ExI) dins del marc de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC).

L’objectiu d’aquesta Assemblea Sectorial és el de promoure el debat especialitzat entre enginyers, creant discurs i identificant qüestions que Catalunya haurà de resoldre quan esdevingui un estat dins la Unió Europea. Estem parlant d’infraestructures, telecomunicacions, energia… com hauran de ser
aquests sistemes i com els haurem de gestionar? Quines diferències hi haurà respecte la gestió actual, per a la qual a dia d’avui no tenim competències? L’objectiu final d’aquests debats, que es realitzaran principalment via internet en grups segons la temàtica específica tractada, no és el d’emetre veredictes sobre els temes tractats, sinó el de promoure la reflexió activa sobre aspectes reals que ens trobarem el dia D+1, és a dir, el dia que Catalunya sigui un país independent i pugui autogestionar-se en tots els sentits.

ExI vol ajudar a activar el nostre entorn per fer comprendre la viabilitat real de comptar amb un estat propi; ho farem tant a través d’aquesta reflexió activa entre enginyers com mitjançant el suport a altres iniciatives que sorgeixin des de la societat catalana.

A tots aquells a qui us motivi el projecte, us proposem que us adheriu a Enginyers per la Independència per ajudar a tirar-lo endavant: necessitem la col·laboració de tots perquè aquest procés sigui possible!

Des de ExI us proposem diversos nivells de participació:

Inscriure’s a Enginyers per la Independència per rebre informació sobre les accions que es van duent a terme, poder assistir a xerrades i esdeveniments i informar-ne als vostres contactes, donar la vostra opinió, apuntar-vos a algun grup de treball del vostre interès… Per fer això, només cal omplir el formulari que trobareu a la nostra pàgina web: http://www.enginyersxindependencia.hostoi.com/1_3_Contacte.html, i ja rebreu tots els nostres correus informatius!
Participar als grups de treball que s’aniran creant. A mesura que es creïn els grups, us n’anirem informant i sereu lliures d’apuntar-vos a qualsevol d’ells per aportar-hi el vostre coneixement, i alhora aprendre dels coneixements dels altres.

Crear un grup vosaltres mateixos i fer el paper de coordinador del grup: engegar el debat, moderar-lo, decidir quan s’ha arribat a conclusions importants i fer un resum de conclusions, tancar el grup perquè se’n puguin crear de nous…

Formar part de la coordinadora de l’assemblea sectorial i poder decidir les accions a emprendre i coordinar la seva execució. Per això, simplement escriviu a enginyers@assemblea.cat i informeu-nos que us agradaria implicar-vos al projecte des del grup coordinador.

Altres que se’ns aniran acudint a mesura que maduri el projecte ExI! Per fer possible que el màxim nombre d’enginyers puguin participar a ExI, als seus grups de treball, debats, etc., el principal mode de funcionament i comunicació serà via internet. Tot i això, el cara a cara és sempre molt important i per això us convocarem cada dos mesos aproximadament per tal de mantenir reunions plenàries a les quals puguem acordar noves iniciatives i de passada poder-nos conèixer personalment.

Volem que el projecte us engresqui i us hi afegiu. Us hi esperem!

Salut i independència!

Grup coordinador d’Enginyers per la Independència

Assemblea Nacional Catalana

[wp-svg-icons icon=”file-3″ wrap=”i”] [download-attachment id=”4888″ title=”Descarrega la versió PDF”] [wp-svg-icons icon=”file-3″ wrap=”i”] [download-attachment id=”4889″ title=”Descarrega la nota de premsa”]

Descàrregues