Psicòlegs per la independència

Psicòlegs per la Independència

Es constitueix com a sectorial de l’A.N.C. i per tant amb un horitzó temporal delimitat per l’assoliment de la Independència de Catalunya. Des de la psicologia farem per establir actuacions de suport al full de ruta traçat per l’ANC i a les seves connotacions.

Per què? (Finalitats primordials):

  • Convertir-se en grup de referència per als/les professionals de Psicologia que volen contribuir al camí cap a la Independència des de la seva especificitat profesional.
  • En aquest sentit la sectorial està oberta a totes les tendències i escoles de la psicologia que els seus membres representin en tant visquin la seva profesionalitat al servei del ciutadà, amb valoració del que aporta en aquest servei tota perspectiva, convergint en aquest interés de servei, sense exclusivitats metòdiques.
  • Dur a terme accions directes que facilitin que el major nombre de persones vulguin assolir la Independència de Catalunya, utilitzant els coneixements i les pràctiques pròpies de les diverses perspectives professionals en forma de conferències, taules rodones, articles, intervencions socials, etc.
  • Constituir-se en observatori de l’evolució del procés mental, emocional i actitudinal que viuen individual i col·lectivament els ciutadans de Catalunya, sigui per part dels/les resistents a aquest procés d’independència com dels seus impulsors a nivell conscient i inconscient. En l’àmbit conceptual considerarem des de la psicología temes relacionats am el procés d’independència com ara: : identitat, consciencia nacional, actitud, compromís, pors, influència, lideratge, llibertat, dubte, distracció, fermesa, subordinació, dependència, etc.
  • Promoure un grup d’anàlisi inter-professional – p.e. antropòlegs, historiadors, sociòlegs, experts en xarxes socials, etc – que faci les tasques pròpies dels anomentats “Think-Tanks” que analitzin les estratègies de les parts contràries a la independència, i que en funció del seu anàlisi, faci recomanacions a l’A.N.C., a les institucions ciutadanes i/o governamentals i per a l’acció directe de la pròpia sectorial.
  • Establir col·laboracions amb altres sectorials, per tal de donar resposta al que vagi succeint i considerar per actuar d’una forma activa en el camí de la independència. Promoure.
  • En tant que Associació de Psicòlegs, ens adherim a totes les Institucions i Col·legis professionals que han donat suport a la resolució del Parlament en relació a la Consulta que es vol fer a la ciutadania. I demanarem a les Institucions relacionades amb la psicología que considerin fer la mateixa adhesió, si encara no ho han fet.
[wp-svg-icons icon=”file-3″ wrap=”i”] [download-attachment id=”5003″ title=”Descarrega la presentació”]

Descàrregues