Inauguració de l’exposició de l’obra “Presos polítics en l’Espanya contemporània”, de Santiago Sierra, a Buenos Aires

Argentina, Buenos Aires


Data

08/06/2019

Hora

16:00

Lloc

Espacio Memoria y Derechos Humanos (ex-ESMA)
Espacio Memoria y Derechos Humanos

Primer per que es fa a l”Espacio Memoria y Derechos Humanos” (ex-ESMA) – http://www.espaciomemoria.ar/ -. Aquest espai es el nexe entre un passat repressiu i un present en construcció contínua per a la transformació del nostre futur col·lectiu.
L’ESMA va ser un dels centres de detenció, tortura i extermini més importants que va implementar l’última dictadura cívic militar a l’Argentina entre 1976 i 1983. Aquí es van cometre crims contra la humanitat, que estan sent investigats i jutjats en els tribunals federals.
Avui és un espai obert a la comunitat, que busca preservar la memòria i promoure i defensar els drets humans. Està situat al barri de Núñez, a la zona nord de la Ciutat de Buenos Aires.
Aquest recinte és un dels símbols de l’autoritarisme i la repressió criminal coordinada per les dictadures de l’Amèrica llatina. L’existència material i espacial de l’ESMA és una denúncia viva i una evidència dels crims del terrorisme d’Estat.
L’Espai Memòria té com a objectiu aportar a la comprensió sobre com es va planificar i executar el terrorisme d’Estat a Argentina i les seves conseqüències en el present, per contribuir a consolidar una cultura democràtica i un exercici ple dels drets humans.
Creiem que aquest es l’espai idoni per exposar la obra dels presos polítics i poder així, reivindicar la gran injustícia que estem patint tot el poble de Catalunya.
La inauguració serà el dia 8 de juny a les 16h (hora local Argentina), i inclourà una taula rodona i espai de debat sobre els drets humans i estructures repressives d’estat, on hi participaran els Srs. Pedro Brieger i altres personatges reconeguts que encara no podem avançar.
Durant els dies de la obra es faran altres xerrades que anirem anunciant.

Organitzat perInauguració de l'exposició de l'obra "Presos polítics en l'Espanya contemporània", de Santiago Sierra, a Buenos Aires