Llengua i nació assetjades a les Illes Balears, amb Bernat Joan | Cicle “Parlem dels Països Catalans”


Data

23/02/2024

Hora

19:30

Lloc

Sala 1r d’Octubre del Centre Cívic
Plaça de Maragall, 4

L’Assemblea Nacional de Catalunya a Bellaterra segueix amb el cicle “Parlem dels Països Catalans”, un seguit d’actes abordaran com es viu la catalanitat a Catalunya del Nord, a les Illes Balears, al País Valencià, a l’Alguer, a Andorra i al Principat.

Per això comptem amb la participació de ponents representants dels diversos cantons del territori. Primer ha estat l’escriptor i activista de Catalunya del Nord, Joan-Lluís Lluís.

La següent xerrada, Llengua i nació assetjades a les Illes Balears està programada pel divendres 23 de febrer i la realitzarà el Doctor Bernat Joan.

 

Bernat JOAN i MARÍ (Eivissa, 1960). Doctor en Filologia Catalana, Sociolingüista. Catedràtic de Llengua i Literatura Catalanes a exercit a l’ensenyament mitjà i com a professor associat de la Universitat de les Illes Balears. És professor de la Universitat Catalana d’Estiu. Ha participat en diversos equips d’investigació tant a l’ICE de la Universitat de Barcelona com a l’IRIE de la Universitat de les Illes Balears.

Ha publicat nombrosos treballs d’investigació en sociolingüística (Les normalitzacions reeixides, zimbra1itat Lingüística i Llibertat nacional, Sociolingüística a l’abast…); en psicologia social (Arrelament socionacional i progrés acadèmic) o en anàlisi de la situació política (Balears passa pàgina, Un projecte per a Europa, Una altra Europa és possible,…). És també autor de novel·les (Ball de voltors, Sota la màrfega, Assassinat a l’institut,…); de llibres de viatges (Viure i veure. Notes d’aeroport i de carretera, Cala Llentrisca); de narracions (Sirventesos); i de peces de teatre (Carn de psiquiàtric crua, La Barbie fantasma, Fàtima a Teheran, Les tribus de la tribu…).

 

Ha estat membre del Parlament europeu i secretari de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya.

 

Us hi esperem!


Organitzat perLlengua i nació assetjades a les Illes Balears, amb Bernat Joan | Cicle "Parlem dels Països Catalans"Descàrregues