Petjades 1 d’octubre

Bages, Manresa


Data

30/09/2018

Hora

13:00

Lloc

Plaça Major, Sant Joan de Vilatorrada
Plaça Major

EL CONJUNT D’ORGANITZACIONS REPUBLICANES REIVINDICARAN EL LLEGAT POLÍTIC I SOCIAL DEL PRIMER D’OCTUBRE AMB L’ACTE UNITARI “PETJADES DE L’1 D’OCTUBRE”

El proper diumenge 30 de setembre és la data escollida pel conjunt d’organitzacions socials republicanes per a recordar la significació política i social del referèndum d’autodeterminació del passat 1 d’octubre de 2017. Una comissió unitària (formada principalment per ANC, Òmnium Cultural, CDR i Artistes de la República) fa mesos que treballa en la iniciativa batejada com a “Petjades de l’1 d’octubre”.

“Petjades de l’1 d’octubre” constarà de tres caminades simultànies que sortiran de Castellgalí, Fonollosa i Callús (municipis on hi va haver violència policial durant el referèndum), i que confluiran a Sant Joan de Vilatorrada, on hi haurà l’acte polític final. Per tal de facilitar la mobilitat i l’assistència, l’organització ha previst uns autobusos que sortiran en diversos horaris (segons la caminada que es triï) i que portaran els participants al punt d’inici de cada marxa. Les entitats organitzadores han obert una pàgina web, www.petjades1o.cat, per a fer les inscripcions fins dijous 27 de setembre. La inscripció a la caminada tindrà un cost de 3 euros, amb un suplement de 3 euros més si es fa servir el servei d’autobús. L’acte és totalment autogestionat.

A partir de dos quarts d’una les caminades aniran confluint a la Plaça Major de Sant Joan de Vilatorrada, on hi haurà mostra de cultura popular. A la 1 del migdia començarà l’acte polític, que comptarà amb actuacions musicals i teatrals i parlaments a càrrec dels diversos pobles de la comarca i dels periodistes Quico Sallés i Oriol de Balanzó.

Amb aquest acte, les entitats convocants volen reivindicar el llegat polític i social del que va significar el referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre, tant pel que fa a la capacitat d’autoorganització popular per dur-lo a terme com pel mandat polític que en va resultar. A més a més, reivindicaran la immediata posada en llibertat dels presos i preses polítiques i el retorn dels exiliats i exiliades. El conjunt d’entitats considera que la lluita per la República Catalana és més viva que mai i que cal mantenir la determinació i la mobilització popular perquè arribi a completar l’objectiu.

Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural, Comitès de Defensa de la República, Artistes de
la República.


Organitzat perPetjades 1 d'octubreDescàrregues