L’Assemblea Nacional Catalana és una entitat compromesa en una República catalana lliure, un país millor per a tothom. I no serem lliures ni tindrem un país millor per a tothom, mentre no eradiquem les violències masclistes i LGTBIfòbiques.

 

Tot i que des de l’any 2018 l’Assemblea ja disposava d’un protocol per a una manifestació lliure d’agressions masclistes i LGTBIfòbiques, que ha incorporat a l’organització de les mobilitzacions de
l’11 de Setembre, l’entitat ha volgut fer un pas més per contribuir a la construcció d’una societat respectuosa amb els valors de l’equitat, la igualtat, la diversitat i la llibertat.

El protocol, aprovat el maig de 2020, té com a objectiu prevenir i actuar davant de conductes d’assetjament sexual, per raó de sexe o per raó d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere, entre les persones que formen part de l’Assemblea Nacional Catalana o que hi estan relacionades.

Amb aquest protocol l’Assemblea pren un compromís públic i ferm per l’eradicació de les violències masclistes i LGTBIfòbiques en totes les seves formes i expressions.

És una eina per reduir i eliminar factors de risc i prevenir actituds i comportaments masclistes i LGBTIfòbics, actuant en la sensibilització i la prevenció.
 
 
CONSULTAR EL PROTOCOL COMPLET
L’Assemblea també facilita un model de denúncia:
 
DESCARREGA MODEL DENÚNCIA

El pots emplenar i enviar a la següent direcció protocol.violencies@assemblea.cat

ENVIAR DOCUMENT

Quin és l’objectiu del protocol?

Com funciona el protocol?
Quin és el circuit d’actuació quan es produeix una denúncia?

L’aplicació del protocol dependrà de la naturalesa de la relació de les persones implicades en la denúncia amb l’entitat. Trobareu especificada aquesta informació a l’apartat 5.2 del protocol.

Què entenem per violències masclistes i LGTBIfobiques?

Podem classificar els diferents tipus de violències segons la seva naturalesa, i en podreu trobar un desglossament detallat a l’apartat 2 del protocol.

A qui afecta el protocol?

En quin marc s’aplica?

En el marc del desenvolupament de l’activitat diària de l’Assemblea i de les Assemblees de Base. S’aplica tant a les activitats promogudes, coordinades, organitzades o coorganitzades directament per l’Assemblea com en aquelles en què l’entitat hi col·labora.