fbpx

L’Assemblea organitza una Àgora sobre el dret a l’autodeterminació en el marc del Pla de drets humans de Catalunya

L’Assemblea organitza una àgora sobre el dret a l’autodeterminació, dins el Pla de drets humans propi per a Catalunya impulsat per l’Estructura de Drets Humans de Catalunya (EDHC).

A principis de 2019 l’Estructura de Drets Humans de Catalunya (EDHC) -organisme nascut fruit d’un conveni entre la Sindicatura de Greuges i l’Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC)- va impulsar la creació d’un Pla de drets humans propi per a Catalunya, a través d’un procés de participació pública construït en base a les aportacions de les persones i organitzacions que treballen en temes de drets humans i moviments socials de base.

Aquest pla s’articula a través de l’organització de processos de debat i consulta en forma d’àgores de discussió temàtiques (#ÀgoraDeDrets) per tot el territori, un procés que està previst que finalitzi el juliol d’enguany.

En aquest sentit, des de l’Assemblea Nacional Catalana volem promoure el debat públic en relació a un dret fonamental com és el dret a l’autodeterminació. Un dret que actualment està essent criminalitzat de forma sistemàtica per l’Estat espanyol, tal i com reflexa el dictamen del Grup de Treball sobre Detencions Arbitràries de Nacions Unides, el qual ha conclòs que Jordi Sànchez, Jordi Cuixart i Oriol Junqueras estan en presó preventiva per defensar el dret a l’autodeterminació, entre d’altres drets i llibertats. Un dret, cal no oblidar-ho, reconegut per l’article 1 de la Carta de les Nacions Unides, i pel Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics.

El debat tindrà lloc el proper 25 de juny a les 19h al Centre Cívic Fort Pienc, i hi actuaran com a relators -dirigint i moderant- dues figures de renom internacional com són Ralph Bunche, secretari general de la Organització de Nacions i Pobles No Representats (UNPO) i ex director Regional per a Europa de Fair Trials, i Daniel Turp, president de l’Institut de Recerca per a l’Autodeterminació dels Pobles i les Independències Nacionals (IRAI) i i professor de Dret Internacional i Constitucional a la Universitat del Quebec. Ambdós han participat com a observadors internacionals en la missió d’observació del judici contra els presos polítics organitzada per International Trial Watch. El debat també comptarà amb la participació d’Elisenda Paluzie, presidenta de l’Assemblea.

El proper 25 de juny vine i participa en l’Àgora sobre el dret a l’autodeterminació, i posa el teu granet de sorra en la construcció d’un Pla de drets humans propi per a Catalunya. Fes sentir la teva veu, la teva opinió també suma.

Sessió en anglès i català, amb traducció simultània als dos idiomes.

Places limitades. Reserva de places escrivint a international@assemblea.cat.

Descàrregues