fbpx

Aquesta Diada demostrarem que la força de la gent és capaç de superar tots els obstacles

La Diada d’enguany tindrà un simbolisme especial. A les 17.14 h, una onada sonora que sortirà des del carrer Castillejos recorrerà tota l’avinguda Diagonal de Barcelona, fins arribar a Palau Reial. Allà, aquesta onada, impulsada pels crits i càntics de la gent, farà caure un mur, una acció inspirada en altres moment de la història contemporània occidental, on la persistència i força popular han permès fer caure murs en favor de la llibertat.

Aquest mur simbolitza totes aquelles adversitats i dificultats que impedeixen que Catalunya pugui esdevenir un Estat independent en forma de República. Per això, la força de la gent, representada a través d’una gran onada, és capaç de fer-lo caure i permetre així implementar el mandat de l’1-O.

El mur és una infraestructura metàl·lica coberta de lones de 46 metres de llargada per 8 metres d’alçada. Rèpliques de diferents murals del territori basats en el referèndum de l’1 d’octubre hi seran representats. Al mur hi destaquen sobretot tres imatges que són les que l’onada farà caure. En una, hi apareix una roda de hàmster, que simbolitza el “processisme” i l’eterna esperança que l’Estat espanyol accepti i permeti un referèndum acordat.
Una altra de les imatges és un rei de bastos, amb una porra a la mà, i amb la inscripció 3-O als extrems, com si fos una carta, que representa la monarquia espanyola i el discurs que el monarca va pronunciar aquell dia.

I finalment, la tercera imatge que destaca és un 155 ben gran amb unes mans lligades a sota, que representa la supressió de l’autonomia catalana viscuda i que es va aplicar a partir del mes de novembre de l’any passat, així com el record que tenim presos polítics, exiliats i represaliats.

Totes tres imatges són adversitats que impedeixen seguir endavant. Per això, aquestes tres imatges i missatges són les que cauran quan arribi l’onada sonora.

Descàrregues

  • MUR (148 kB)
    11.09.2018