fbpx

Ara és l’hora de l’Assemblea de Càrrecs Electes i el Consell per la República

Plenari ordinari del Secretariat Nacional a Tortosa

L’alcadesa de Tortosa, Meritxell Roigé, i el coordinador de l’ANC de Tortosa, Jose Carlos Altava, han donat la benvinguda al Secretariat Nacional de l’ANC al plenari ordinari celebrat avui al municipi. Han lliurat al Secretariat una il·lustració de l’Ignasi Blanch, artista de Roquetes, amb la còpia del mur que va pintar al pavelló on es va fer el dejuni de les Terres de l’Ebre, un dels llocs que més va patir durant el referèndum de l’1 d’octubre. També s’ha produit un llarg aplaudiment per en Pep Cruanyes, vicepresident de l’entitat, que avui ha estat proposat al guardó de la Creu de Sant Jordi 2018 proposada pel Govern a l’exili.

També s’ha valorat la gran tasca que estan duent a terme les Assemblees Exteriors així com les diferents reunions amb el Govern legítim a Berlín i Brussel·les.

Implementem la República catalana i investim el president del Consell per la República

El Secretariat Nacional davant la renúncia de fer efectiva la investidura del president legítim, Carles Puigdemont, i per tant de la restitució del Govern legítim, considera el Govern de la Generalitat que s’investirà com a govern estrictament autonòmic que haurà d’estar vinculat políticament al govern a l’exili i al President del Consell per la República. Per tant, l’ANC estarà amatent en el control d’aquest i a més insta al Parlament de Catalunya, en aplicació de la seva sobirania, a la recuperació de les lleis d’àmbit social, cultural i de protecció de l’esperit republicà.

L’ANC també insta a l’Assemblea de Càrrecs Electes a fer la investidura del MHP Carles Puigdemont com a president del Consell per la República, per implementar el mandat de l’1 d’octubre. Al mateix temps es compromet a ser garants de la legitimitat del Consell per la República i del seu objectiu d’implementar la República. D’altra banda l’ANC es compromet a tirar endavant les iniciatives necessàries per fer efectiva la República des de la societat civil.

Grup d’enllaç per ajudar a les persones preses i exiliades

Amb l’objectiu de proposar accions concretes d’ajuda i suport a les persones preses, exiliades i represaliades en general i per tal que la resta de l’entitat es pugui dedicar a l’objectiu de la República, s’ha acordat crear un grup d’enllaç per proposar accions específiques de pressió constant a l’Estat, i en concret a la classe política i a l’oligarquia econòmica que la sosté, en coordinació amb altres entitats ja existents, com l’Associació Catalana pels Drets Civils i la Crida per la Llibertat, entre d’altres.

Internacional, un puntal d’aquest secretariat

Seguint els criteris establerts de l’última Assemblea General de reforçar decididament les estructures orientades a l’acció internacional, s’ha dotat dels recursos econòmics, tècnics i humans necessaris, per portar a terme el pla programàtic del 2018.

Descàrregues