fbpx

L’Assemblea exigeix que es respectin els vots de la ciutadania a les portes del TSJC

Centenars de persones s’han aplegat aquest matí a Barcelona per denunciar la utilització partidista del sistema judicial que fa l’Estat espanyol per tal d’inhabilitar tant l’eurodiputat Oriol Junqueras, que ha estat privat d’assistir al primer ple de l’any del Parlament Europeu, com el president de la Generalitat i diputat Quim Torra.

L’acte, celebrat davant del TSJC i conduit per l’actriu Carme Sansa, ha transmès un missatge clar: és la ciutadania de Catalunya qui escull els seus representants i no pas el sistema judicial de l’Estat espanyol. Una reivindicació que, com recalcava el secretari nacional i coordinador de la Comissió d’Estratègia i Discurs de l’Assemblea, Pep Fort, avui tenia una doble vessant: per un costat, la reivindicació d’Oriol Junqueras com a eurodiputat, després que el Parlament Europeu li retirés aquest estatus a petició del Suprem malgrat la decisió del TJUE, que dictaminava que els eurodiputats gaudeixen d’immunitat des del dia en què són escollits. Per l’altre, la defensa de Quim Torra com a President de la Generalitat i diputat al Parlament de Catalunya després de la inhabilitació imposada per la JEC i ratificada pel Tribunal Suprem espanyol.

Així doncs, l’Assemblea, amb el lema ‘Exigim que es respectin els nostres vots’, ha instat el Parlament Europeu a revisar la seva decisió sobre Oriol Junqueras i permetre que exerceixi com a eurodiputat i ha instat al Parlament de Catalunya a ratificar Quim Torra com a diputat i president. És per això que davant del TSJC s’hi han dut capses de cartró que contenien sobres electorals, representant els més d’1,7 milions de vots independentistes a les eleccions europees. “Ens han segrestat aquests vots, però no defallirem en aquesta lluita per fer que la nostra veu sigui escoltada a tot arreu”, ha subratllat Pep Fort.

L’Assemblea acompanya Carles Puigdemont, Toni Comín i Diana Riba al Parlament Europeu

Simultàniament, una representació de l’Assemblea encapçalada pel vicepresident de l’entitat, Pep Cruanyes, i el secretari nacional Jordi Vilanova, han acompanyat el president Carles Puigdemont, Toni Comín i Diana Riba en el primer ple de l’any a l’Eurocambra, que se celebrava a Estrasburg. Si bé Puigdemont i Comín han pogut assistir al seu primer ple com a eurodiputats després de la sentència del TJUE, l’Assemblea ha volgut denunciar l’anomalia que suposava l’absència d’Oriol Junqueras. Cruanyes ha remarcat que Europa no serà si no es respecten els drets més bàsics i ha recordat que la qüestió catalana no és un assumpte intern. Ha exigit que es garanteixin els drets de totes i tots els ciutadans europeus, també els de l’eurodiputat Oriol Junqueras.

Descàrregues