fbpx

L’Assemblea i Gure Esku Dago parlen sobre l’autodeterminació a l’Euskal Etxea

Aquest dijous al vespre, l’Euskal Etxea de Barcelona ha organitzat un acte sobre les plataformes per l’autodeterminació a Catalunya i el País Basc. Hi ha participat Elisenda Paluzie, presidenta de l’Assemblea, juntament amb Amalur Álvarez, portaveu de Gure Esku Dago.

Elisenda Plauzie ha volgut ressaltar la feina que ha fet, en aquesta nova etapa, el Secretariat Nacional de l’Assemblea: “hem analitzat les febleses del moviment independentista, en un context en el qual no és realista esperar que el govern espanyol s’avingui a negociar un referèndum pactat. L’Estat simplement no reconeix el poble de Catalunya com a subjecte polític”, ha assenyalat. És per això que l’entitat ha posat de relleu que cal recuperar la unitat estratègica i treballar per la via unilateral.

Paluzie ha remarcat que l’objectiu també passa per reforçar aquells àmbits de poder en què l’independentisme pot obtenir representació i debilitar l’Estat espanyol. En aquest sentit, ha posat èmfasi en l’enfortiment dels sindicats nacionals catalans i en la campanya de consum estratègic que promou l’Assemblea.

Com a mostra dels poders de la societat civil organitzada, la presidenta de l’Assemblea ha volgut posar d’exemple la victòria a les eleccions de la Cambra de Barcelona de la candidatura independentista impulsada per l’Assemblea.

Elisenda Paluzie també ha ressaltat la possibilitat de certificar la majoria social independentista perquè es pot superar el 50% a les properes eleccions al Parlament. Per últim, la presidenta de l’Assemblea ha destacat la importància de lluitar als fronts jurídics i polítics internacionals. Segons ella, les victòries en aquest camp reforcen la legitimitat de la causa independentista catalana i del cas català en relació a l’aplicabilitat del dret a l’autodeterminació.

Descàrregues