fbpx

L’Assemblea referma el compromís amb la campanya Consum Estratègic a la ciutat de la justícia

Malgrat la denúncia de Foment i la vista oral d’avui a la ciutat de la justícia, l’Assemblea reforça el seu missatge: Consum Estratègic no només és legal, sinó que a més a més incentiva la lliure competència.

L’Assemblea seguirà treballant per potenciar aquelles empreses deslligades de l’oligopoli empresarial de l’Estat i apostant per empreses que afavoreixen un consum responsable. Malgrat la denúncia de Foment i la vista oral que ha tingut lloc aquest matí a la ciutat de la justícia, l’Assemblea s’ha reafirmat en la campanya de Consum Estratègic.

Per a la presidenta de l’Assemblea, Elisenda Paluzie, aquesta campanya no és només legítima, sinó que, a més, fa augmentar la competència en sectors regulats amb molt poca competència i que estan dominats per molt poques empreses. “Promoure aquestes alternatives de consum amb aquests valors de responsabilitat social és el contrari del que diu la demanda”, ha afirmat.

Paluzie, conjuntament amb Pep Cruanyes, vicepresident de l’Assemblea, David Fernàndez, coordinador de la Comissió Fem República i coordinador de la campanya, així com altres secretaris nacionals i representants de formacions polítiques i de la societat civil, s’han desplaçat aquest matí a la ciutat de la justícia en la vista oral que ha tingut lloc després que, fa unes setmanes, la patronal Foment del Treball presentés una demanda contra l’entitat per la campanya de Consum Estratègic.

En la sortida de la vista oral, Pep Cruanyes ha dit que la defensa s’ha basat precisament en la defensa de la llibertat d’expressió, i que l’any 2003, el Tribunal de Justícia de la Unió Europea va dir que els drets fonamentals i el seu exercici estan al davant d’altres qüestions com la llibertat de comerç.

D’altra banda, el vicepresident de l’entitat ha desmuntat els arguments de Foment que acusen l’entitat, i ha explicat que les empreses que s’apuntin al web han de ser empreses que respectin la voluntat política de la ciutadania. “No estem d’acord en el fet que determinats oligopolis condicionin la vida política de la societat”, ha conclòs.

La decisió de la justícia se sabrà en les properes setmanes.

Descàrregues