fbpx

#AssembleaACasa amb Elisenda Paluzie

Avui ha començat el cicle de xerrades l’#AssembleaACasa amb la participació de la presidenta de l’entitat, Elisenda Paluzie, que ha analitzat la situació actual del país, ha albirat el futur immediat de l’independentisme i ha parlat del paper de l’Assemblea en aquest context tan complex.

Elisenda Paluzie ha explicat que “ens trobem en una crisi que no ens hauríem imaginat mai. És una situació nova per a tothom i nosaltres també ens hem d’adaptar a aquest context. Ha tornat a quedar demostrat que l’autonomia no ens permet lluitar pel més mínim benestar ni per la vida de la nostra societat. Hem de tornar a posar la independència al centre”.

Tots els actius de la societat civil “s’han de centrar en la crisi del coronavirus. L’independentisme s’ha de visualitzar com una eina útil. Un bon exemple seria la iniciativa d’Eines de País, que ha posat el teixit productiu al servei del país”.

En aquest sentit, Paluzie ha reiterat que “tota l’energia s’ha de posar a salvar vides. Però és evident que no disposem de les eines necessàries per fer front a aquesta situació amb totes les garanties. Hem tornat a veure la part més fosca del Govern espanyol que, ni tan sols ha respectat les competències de Catalunya”.

Descàrregues

La presidenta de l’entitat ha explicat que en aquests moments s’ha de tornar a posar el discurs independentista al centre del debat polític. “A les pròximes eleccions hi haurà una finestra d’oportunitat, s’ha d’assolir el 50% +1 dels vots i fer la independència”. En aquest sentit, ha matisat que l’Assemblea “no formarà part del joc electoral” i ha reivindicat la força de la societat civil, ja que ha de ser aquesta que ha “d’arrossegar els partits a fer determinades accions”.

La conversa s’ha desenvolupat a partir de les preguntes que els usuaris han fet arribar prèviament a través del canal de Telegram i amb els comentaris que han anat aportant al llarg de la xerrada. A la pregunta sobre el futur de les mobilitzacions, Paluzie ha deixat clar que les mobilitzacions ciutadanes “són un instrument al qual no podem renunciar, però probablement s’hauran de repensar. S’haurà de tenir molta creativitat i imaginació per fer paleses les nostres reivindicacions, també a l’11 de Setembre”.

L’Assemblea ja ha mostrat capacitat d’adaptació, com amb l’organització de l’Assemblea General de forma virtual. I ara amb les eleccions al Secretariat Nacional que se celebraran de forma telemàtica per “seguretat i practicitat”.

Per acabar, Paluzie ha tornat a insistir que, tot i que són moments complicats, la societat civil s’ha d’organitzar per convertir-los en una oportunitat, la definitiva.

Descàrregues