fbpx

Avui tenim 7 presos polítics més

Concentracions arreu del país s’han produït aquest vespre com a protesta per la decisió de l’Audiència Nacional, que ha decretat presó provisional sense fiança pels 7 membres dels CDR detinguts el passat 23 de setembre.

Milers de persones arreu del país han sortit aquest vespre i han tornat a omplir places i carrers per mostrar el rebuig davant de la decisió de l’Audiència Nacional, que ha decretat presó provisional i sense fiança pels 7 membres dels CDR que van ser detinguts el passat 23 de setembre.

Davant d’aquests fets, l’Assemblea s’ha adherit a les convocatòries espontànies fetes arreu del país. La presidenta de l’entitat, Elisenda Paluzie, s’ha desplaçat fins a Sabadell, conjuntament amb altres secretaris nacionals. Des d’allà, ha enviat un missatge de fermesa i solidaritat amb les famílies i amics dels empresonats.

“Ja tenim 7 presos polítics més”, ha exclamat. Paluzie ha evidenciat que per vendre la sentència internacionalment, l’Estat necessita un relat de violència, que aquí és inexistent, per això se l’està inventant. En aquest sentit, ha dit que tot aquest operatiu policial, en el qual no s’ha respectat la presumpció d’innocència i s’ha aplicat la llei antiterrorista de manera encoberta, li recorda al de l’any 1992 amb els presos independentistes. Operació que, ha subratllat, va acabar condemnant l’Estat a Estrasburg per no haver investigat tortures.

Segrestats a Madrid
Les famílies i l’entorn pròxim dels detinguts han volgut agrair les mostres de suport i solidaritat rebudes, especialment davant de les “barbaritats” que s’han dit, i han afirmat que els detinguts estan “segrestats” a Madrid. En una roda de premsa improvisada davant de l’Ajuntament de Sabadell, han evidenciat que se’ls ha tractat com si els haguessin aplicat la llei antiterrorista, “interrogats de matinada” i sense advocat. Davant d’aquests fets, però, s’han mostrat ferms i han demanat “fer xarxa” com es va fer el primer d’octubre.

El manifest del grup de suport, d’altra banda, subratlla que l’Estat ha engegat una maquinària “desesperada” per intentar sembrar el terror entre la ciutadania i per frenar l’independentisme. Afirmen també que s’han vulnerat els drets dels detinguts, se’ls ha manipulat i pressionat, i que pretenen acusar de terrorisme qualsevol dissidència, però, en el fons, l’únic que exerceix el terrorisme és l’Estat. Finalment, han dit que demanaran explicacions pel tracte que han rebut els detinguts i els drets que se’ls ha vulnerat; han exigit la posada en llibertat immediata, la fi dels muntatges policials i que deixin de produir relats falsos. Així mateix, han demanat respecte als mitjans i solidaritat i humanitat a la societat. “Tothom al costat de les represaliades”, han conclòs.

El proper dissabte, 28 de setembre, s’ha convocat una manifestació davant dels jutjats de Sabadell a les 18 h per denunciar la repressió i l’operació de l’Estat que ha conduït aquests 7 activistes a la presó.

Descàrregues