fbpx

Barcelona, a punt per la primera volta de Primàries

Només falta una setmana perquè s’obri el primer període de votacions de Primàries Catalunya a Barcelona. Si ja t’has inscrit, tindràs dues formes de votar. O bé presencialment, presentant el DNI al punt de votació que s’indicarà, o bé telemàticament.

La primera volta durarà des del dia 14 fins al 16 de desembre i es podran votar fins a dues candidatures. La segona volta, des del dia 21 fins al 23 de desembre. En aquesta segona volta hi haurà dues urnes. A l’urna A es podrà emetre un vot per a una de les dues candidatures més votades en primera volta. A l’urna B es podran votar fins a un terç dels candidats més votats a la primera volta en una papereta que tindrà un màxim de 36 candidats, a excepció dels dos primers. Aquests candidats apareixeran a la papereta de votació en ordre de més a menys votats en la primera volta.

Quines conseqüències tenen els resultats?

Les dues candidatures amb més vots a la primera volta passen a la segona volta. Cadascuna d’aquestes candidatures ha de presentar, abans de la segona volta, tres membres del seu equip que han de ser triats d’entre els candidats de la primera volta. L’equip del candidat guanyador de la segona volta s’incorporarà a la llista en les posicions 3, 5 i 7. L’altre finalista de la segona volta ocuparà la segona posició de la llista. El candidat o candidata guanyadora de la segona volta serà cap de llista a les eleccions municipals de Barcelona.

Les 36 candidatures més votades en primera volta, després de les dues primeres, podran ser votades a l’urna B de la segona volta. Els que hagin superat el 2% del vot en aquesta segona volta ocuparan un lloc a la llista electoral, en les posicions 4, 6, i del 8 en endavant, en ordre de més a menys vots.

Si a la primera volta el primer classificat supera el 50% dels vots no hi haurà urna A a la segona volta. En aquest cas, les persones que ocuparan les posicions 2, 3, 5 i 7 de la llista seran triades pel candidat guanyador de les primàries entre els candidats presentats a la primera volta.

Una vegada acabada la segona volta, encara et podràs inscriure de cara a al debat i confecció final del programa electoral.

I a la resta de municipis?

A la resta de municipis els terminis són diferents. Es podran presentar candidatures fins el dia 18 de gener i les votacions es faran a partir de l’1 de febrer. Després d’aquesta data, encara quedarà obert el registre d’inscripcions perquè, com a Barcelona, tots els inscrits podran participar en l’elaboració del programa electoral.