fbpx

Cambres: Eines de País obté un resultat històric i guanya clarament les eleccions a les cambres de comerç de Catalunya

Victòria de la candidatura Cambres: Eines de País

Resultat històric de les eleccions a les cambres de comerç de Catalunya. Per primer cop, l’independentisme no només ha obtingut representació a les cambres de comerç de Catalunya, sinó que ha guanyat clarament les eleccions, i ha obtingut 32 cadires de les 60 disponibles. Malgrat les dificultats del procés electoral, en què només s’escullen democràticament dos terços de les cadires, l’independentisme ha obtingut una representació molt àmplia.

Amb aquest resultat, tant l’Assemblea Nacional Catalana com la candidatura constaten que l’independentisme ha tornat a guanyar, i que l’empresariat català ha decidit votar independència i fer efectiva la República catalana, en una mostra més que, quan la societat s’organitza, també l’empresariat, s’assoleixen els objectius.

Així, la candidatura Cambres: Eines de País vol fer un viratge de 180 graus cap al teixit empresarial català, prioritzant les PIME i els autònoms, per allunyar-se i desconnectar de l’oligarquia estatal. I és que la cambra fa dècades que viu d’esquenes a l’empresariat català, i per això han afirmat que prioritzaran el compromís amb el país; un clar suport dels autònoms i les PIME; un pla estratègic sobre el model econòmic de la República catalana; la denúncia clara dels costos d’oportunitat sobre les infraestructures no executades; un augment de la pressió per a l’eliminació dels peatges amortitzats; i la potenciació de les infraestructures clau de país on la cambra hi té presència, com la Fira, el port o l’aeroport.

Només es trien dos terços de les cadires
La victòria encara té més mèrit tenint en compte que el procés electoral a les cambres penalitza molt les petites empreses. D’una banda, perquè un 23,3% dels representants (14 cadires) no es guanyen a través del vot, sinó que s’obtenen perquè hi ha empreses que fan una aportació econòmica; és a dir, es compren. D’altra banda, hi ha 6 cadires més que són triades per les patronals PIMEC i Foment/FEPIME. En definitiva, un procés poc representatiu i opac.

Descàrregues