fbpx

“Cap dona en l’oblit” arriba a Alemanya per explicar la repressió a Espanya i la solidaritat amb les preses catalanes

La campanya “Cap dona en l’oblit” de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) arriba per primer cop a Alemanya. Es presentaran tres xerrades del 28 al 30 de març 2019 a Munic, Stuttgart i Colònia. La campanya forma part de la lluita per a l’alliberament de les preses i l’anul·lació de totes les causes obertes després del referèndum d’autodeterminació a Catalunya de l’1 d’octubre del 2017.

“Cap dona en l’oblit” té per objectiu central fer visible la situació de les dones polítiques (preses, exiliades, encausades, etc.) que pateixen injustament la repressió de l’Estat espanyol. També dona suport a totes les represaliades i als seus familiars. La campanya neix de la voluntat de denúncia de les vulneracions de drets polítics i civils i per mostrar solidaritat des de la societat civil.

Carme Forcadell, expresidenta del Parlament de Catalunya, i Dolors Bassa, exconsellera de Treball, Afers Socials i Família, ja sumen més d’un any en presó preventiva per uns delictes inexistents. També hi ha cinc exmembres més del Govern de Catalunya i dos líders socials en presó preventiva. Tots són jutjats davant del Tribunal Suprem a Madrid. Aquest és un judici polític principalment, per uns fets que no ha acceptat com a delicte el Tribunal Superior de Justícia de Schleswig-Holstein. En aquest judici hi ha en joc els drets polítics i democràtics a la UE: el dret a la llibertat d’expressió, el de la llibertat de reunió i el de l’autodeterminació que està reconegut en el Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics de l’ONU (ratificat per Espanya al 1977).

Les xerrades aniran dedicades a explicar l’acompanyament que han rebut les preses polítiques des de l’inici de l’empresonament, especialment en l’etapa de presó preventiva en territori català (juliol 2018-gener 2019). També es llegiran fragments de cartes per a traslladar el seu testimoni personal.

Les xerrades s’emmarquen dins de la campanya de l’Assemblea “Make a move” sota el lema “L’autodeterminació és un dret, no un delicte”. L’Assemblea és una associació civil que defensa la independència de Catalunya per vies pacífiques i democràtiques.

Agenda:

28/3    19h     Munic             Neuhauser Str. 15

29/3    17h     Stuttgart         Griegstr. 18

30/3    16h     Colònia          Jugendpark Köln, Sachsenbergstr.

Organitza:

ANC Munic, CDR Munic, ANC Stuttgart, ANC NRW, ANC Dones, Presonsenxarxa

Més informació:

www.anc-deutschland.cat

Descàrregues