fbpx

Comença la campanya de la consulta per la ratificació de les primàries republicanes

Ja està en marxa el procés pel qual tots els socis i sòcies de l’Assemblea podran ratificar el posicionament del secretariat nacional de potenciar i/o impulsar primàries obertes a les principals ciutats del país. Les primàries tenen l’objectiu de construir llistes unitàries republicanes per a les eleccions municipals del 2019, en funció de la idoneïtat tenint en compte la idiosincràsia de cada municipi.

La pregunta de la consulta, que es farà telemàticament del 22 al 25 de juliol, és aquesta:

Ratifiqueu el posicionament adoptat pel SN, respecte de les EM19, en el sentit de potenciar i/o impulsar unes primàries obertes a la ciutadania i als representants de partits polítics, per conformar candidatures unitàries independentistes amb l’objectiu d’assolir alcaldies republicanes en el màxim nombre de municipis?

La resposta serà binària: sí o no. A més, avui ja s’ha enviat a tots els socis un document amb l’argumentari complet perquè els socis i sòcies puguin decidir amb tota la informació necessària el seu vot.

A més, amb l’objectiu de resoldre possibles dubtes i aprofundir en qualsevol aspecte que no quedi prou clar, l’Assemblea està programant xerrades a totes les regions/comarques on es demani, així com també xerrades en streaming des de la seu central de Barcelona.

Primàries en funció del municipi

La proposta del Secretariat Nacional vol destacar la casuística de cada municipi a l’hora d’organitzar o potenciar primàries. Per això, els municipis amb més de 25.000 habitants s’impulsarà el procés de primàries excepte els casos on l’actual correlació de forces, o bé la formació d’una llista unitària o candidatura ad-hoc, fa pensar que l’alcaldia independentista està ja garantida sense necessitat de fer primàries.

En canvi, als municipis de menys 25.000 habitants, les Assembles Territorials locals hauran de valorar, d’acord amb el Secretariat Nacional,  i tenint present la situació de correlació de forces del moment  i la projecció de futur que tinguin, si és aconsellable impulsar el procés de primàries o no.