fbpx

El teixit social i civil del país es conjura en contra de la repressió i fa una crida a omplir Barcelona el 26-O

Presentació manifestació 26-O

Mig miler d’entitats participaran demà a la manifestació, que pretén ser transversal i inclusiva, i que portarà per lema “llibertat”.

Una fotografia unitària és la que ha tingut lloc aquest matí al moll de Mestral de Barcelona. Amb aquesta foto s’ha volgut representar la transversalitat i pluralitat de les entitats que demà es manifestaran pel carrer de Marina de Barcelona sota el lema “Llibertat”. Mig miler d’entitats i associacions de la societat civil, d’entre les quals l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, ompliran, a partir de les 17 h, el carrer de Marina i arribaran fins al creuament amb l’avinguda Icària.

A primera hora del matí ja hi havia 400 autocars reservats per anar fins a Barcelona, però s’espera que aquesta xifra augmenti més en les properes hores. També s’espera que s’adhereixin a la crida moltes altres entitats i representants de la societat civil.

Crida a mobilitzar-se
La presidenta de l’Assemblea, Elisenda Paluzie, ha fet una crida a participar demà a la mobilització, malgrat que ha reconegut que aquestes dues setmanes han estat “esgotadores”, per l’alt nombre d’accions dutes a terme i també per la intensitat, i que han sobtat les entitats. Tot i això, ha fet una crida perquè la manifestació de demà sigui “el màxim de plural, inclusiva i massiva possible” i que hi participi tota aquella gent que comparteix el lema “llibertat”.

Paluzie ha admès que la societat catalana ha reaccionat massivament i amb indignació a la sentència, però també amb molta “dignitat i fermesa” i de manera “plural” i “transversal”. Seguint aquesta estela, demana omplir Barcelona precisament perquè el lema triat ho engloba tot, i tothom pot declinar aquest mot a la seva manera i posant l’accent allà on cregui.

Marcel Mauri, vicepresident d’Òmnium Cultural, també ha cridat a tothom a participar-hi, sobretot a aquella gent que, davant la sentència a l’1-O, davant del que ha passat els dels darrers 15 dies i també els darrers anys, creu que cal reaccionar. Gent que, al seu parer, va més enllà de l’independentisme i del sobiranisme.

Recorregut
La manifestació serà a les 17 h al carrer de Marina. La capçalera serà al creuament amb Ramon Turró, però es fa una crida perquè la ciutadania s’hi afegeixi des de diversos punts i parades de metro, com Bogatell, Sagrada Família, Monumental, Marina, Arc de Triomf i Tetuan. Com sempre, es demana arribar-hi amb temps i preparats, amb ràdio per seguir els parlaments i també amb aigua. La capçalera avançarà fins a la cantonada amb l’avinguda d’Icària.

Descàrregues

Aquesta entrada va ser publicada a General i etiquetada .