fbpx

Directes al cim: l’Assemblea presenta el nou espot de la Diada per la República Catalana

Aquest migdia s’ha fet públic el nou espot de l’Assemblea per a la Diada d’enguany. Un espot que recrea el llarg camí que s’ha hagut de fer per arribar fins al moment polític actual. Al llarg del vídeo, els personatges van recorrent les diverses etapes viscudes durant els darrers anys, com les consultes populars del 2009 i 2010, el 9N, les eleccions del 27S, l’1-O, el 3-O…, fins arribar al darrer tram abans d’assolir el cim, d’aquí el títol del vídeo: Directes al cim!, que també és un dels eslògans presents a la samarreta de la Diada per la República Catalana.

Així, es vol representar el llarg camí que ha hagut de fer el moviment independentista, i la fermesa i constància que ha mantingut durant tots aquests llargs anys, per recordar que, si s’ha pogut fer tot això, també es pot aconseguir arribar al cim, símbol de la independència.

L’audiovisual vol subratllar la importància de la gent, de la col·lectivitat, que ha empès el procés i ha treballat conjuntament en moltes de les fites que hi apareixen. A més, vol transmetre valors com la fermesa, la dignitat i el coratge, que l’ANC fa seus.

El vídeo manté una línia gràfica amb la samarreta d’enguany, on es pot veure una muntanya, el Pedraforca, i les etapes superades fins al 21 de desembre, moment en què es van produir les darreres eleccions, en les quals l’independentisme va obtenir majoria absoluta. Ara, es crida la ciutadania a sortir al carrer en la propera Diada per la República Catalana, per exigir que s’implementi el mandat que va derivar del referèndum d’autodeterminació de l’1-O i de les eleccions del 21-D i començar així l’última etapa de la pujada al cim.

Aquest és el segon espot de la Diada. L’anterior, presentat a finals del mes de juliol, posava en valor el paper de la gent, reivindicava el mandat de l’1 d’octubre i exigia que ningú intentés silenciar la veu de la ciutadania.

 

Descàrregues

Descàrregues