fbpx

Els socis de l’Assemblea escullen el nou Secretariat Nacional del’entitat

Els socis de l’entitat podran votar des d’aquest dimarts i fins al dissabte, 18 de maig, els
nous secretaris nacionals de l’entitat pel mandat 2024-2026.

Demà dimarts, 14 de maig, comencen les votacions per escollir els membres del Secretariat Nacional de l’Assemblea, l’òrgan de govern executiu que regeix, administra i representa l’entitat. El termini per votar s’allargarà fins al dissabte, 18 de maig, a les 14 h.

Les votacions seran totalment telemàtiques mitjançant una plataforma de votació a la qual només hi tenen accés els membres de ple dret de l’entitat. Un cop finalitzat el termini de votació, el mateix dissabte a la tarda, es faran públics els resultats provisionals. El dijous 23 de maig es publicaran els resultats definitius.

A les eleccions s’escullen un total de 77 secretaris nacionals, que exerceixen les seves funcions i responsabilitats de forma col·legiada: 57 pel bloc territorial, 13 pel bloc nacional, 5 pel bloc sectorial i 2 pel bloc jove. En aquestes eleccions es presenten 28 candidats i candidates pel bloc nacional, 9 pel sectorial i 3 pel jove. Pel que fa al bloc territorial, les diferents regions sumen un total de 67 candidatures.

Tots els socis i sòcies de ple dret poden votar al bloc territorial i nacional. Al bloc sectorial només hi poden votar els inscrits en alguna assemblea sectorial, i al bloc jove hi poden votar els que tinguin 35 anys o menys en la data de convocatòria de les eleccions.

Per cada bloc es poden votar 2/3 parts del total de les candidatures que s’escullen. Per exemple: de les 13 candidatures del bloc nacional que han de ser escollides se’n poden votar 9. La votació és telemàtica, però, durant els dies de votació, s’habilitaran punts d’assistència a la votació presencials, on voluntaris de l’entitat ajudaran a votar telemàticament a qui ho necessiti 

D’altra banda, un cop publicat el resultat definitiu, el dissabte 25 de maig, se celebrarà a Vilafranca del Penedès el ple de constitució del nou Secretariat Nacional, on s’escolliran els quatre càrrecs orgànics de l’entitat: presidència, vicepresidència, secretaria i tresoreria.