fbpx

Èxit de participació en el primer Fòrum Intersectorial obert de l’Assemblea, celebrat a Barcelona

L’Assemblea Nacional Catalana va celebrar el passat cap de setmana el primer Fòrum Intersectorial obert al públic general. Va cloure la jornada Elisenda Paluzie, que va demanar tornar a posar la independència al centre.

Al voltant de 20 xerrades de temàtica molt diversa van tenir lloc al Fòrum Intersectorial de l’Assemblea. Prop d’una quinzena de sectorials (traductors, pagesos, informàtics, meteoròlegs, guàrdies urbans i Mossos, LGBTI, bombers, psicòlegs, educació i sociolingüistes, arquitectes, artistes, animalistes, dones i economistes) van organitzar xerrades durant tota la jornada de dissabte amb l’objectiu d’establir sinergies, plantar la llavor de nous projectes i, en definitiva, seguir avançant i aportant coneixement en el camí cap a la independència.

Des de les 10 h del matí de dissabte, 8 de juny, fins al vespre, l’Orfeó Gracienc va acollir les xerrades, que van debatre i aportar llum a qüestions tan diverses com el model policial de la República catalana; l’impacte psicològic de l’1-O; la salut del català, o la República catalana feminista.

“És una oportunitat molt bona de visualitzar el potencial de les sectorials de l’Assemblea”, va emfatitzar Alba Oliveras, membre del Secretariat Nacional, que va posar la victòria de la candidatura Cambres: Eines de País a les cambres de comerç com un exemple a seguir en molts altres sectors, com els sindicats o els moviments veïnals.

Tornar a posar la independència al centre
La presidenta de l’Assemblea va ser l’encarregada de tancar el Fòrum Intersectorial. Com Oliveras, Paluzie també va posar la victòria a les cambres com a exemple a seguir. Una victòria que ha donat moral i força al moviment independentista en un moment de no-materialització de la independència i d’empresonaments.

Per aquest motiu, la presidenta va demanar traslladar aquest exemple a tots els àmbits professionals possibles, per anar-se preparant pel “següent embat democràtic” que acabarà venint “inevitablement”. “Hem de tornar a posar la independència al centre i als carrers d’aquest país”, va demanar, i va encoratjar a tornar a actualitzar l’argumentari a favor de la independència, que és “més necessària que mai”.

A més de les paraules de Paluzie, el Fòrum va comptar també amb la intervenció del president del Consell Assessor per a l’impuls del Fòrum Cívic i Social, Lluís Llach.

Descàrregues