fbpx

Exposades les obres de Jaume Solé que se subhastaran per a la caixa de solidaritat amb els presos polítics i exiliats

L’Assemblea de Valls va inaugurar la mostra per Sant Jordi

L’Assemblea de Valls va inaugurar per Sant Jordi l’exposició “Art i llibertat”, amb obres del pintor vallenc Jaume Solé que la família de l’artista ha donat a l’entitat independentista. L’objectiu és organitzar una subhasta per recollir diners per a la caixa de solidaritat amb els presos polítics, exiliats i represaliats per l’Estat espanyol.

La inauguració de la mostra, que estarà oberta al pati de Sant Roc fins al mateix 4 de maig, va comptar amb la presència del conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet; l’alcalde de Valls, Albert Batet, i el president de l’Institut d’Estudis Vallencs, Francesc Murillo.

D’aquesta manera comença el compte enrere per a la subhasta, que tindrà lloc el dissabte 4 de maig, a les dotze del migdia, al pati de Sant Roc, en el marc del Valls per la Llibertat, el cicle setmanal de l’Assemblea de Valls. La subhasta serà pública i hi podrà participar tothom que hi estigui interessat. Les persones que aquell dia no puguin o no vulguin ser-hi presents podran participar-hi igualment deixant una oferta escrita o bé a través del telèfon, d’acord amb les normes de la subhasta d’obres d’art. Cada lot tindrà un preu mínim de sortida de 600 €, a partir del qual els participants podran fer les licitacions. Els lots s’adjudicaran al postor que ofereixi la xifra més alta.

Jaume Solé (1943-2011), junt amb altres artistes vallencs, va formar part  del grup Un Nus als anys setanta i vuitanta del segle passat. Un Nus va ser un moviment artístic molt interessant de l’època de la transició que experimentava amb noves tècniques, que mostrava un profund respecte per la llibertat i un desig compartit per tots els membres de denunciar les injustícies, la violència i la repressió social i política que vivia el país.

Ara bé, la trajectòria de l’artista va ser molt dilatada i la seva producció es pot agrupar en diverses sèries que alternen l’abstracció i la figuració. Es pot afirmar que a Jaume Solé li interessava tot el que passava al seu voltant. Així, l’obra de Solé, com a artista compromès que era, mostra els abusos socials i polítics que tenien lloc al seu país i en l’àmbit internacional, però també el mar, la sorra i la llum de la Mediterrània, els Xiquets de Valls, els terribles incendis del Camp de Tarragona, els indrets més apreciats de la seva ciutat natal, l’ésser humà i la seva relació amb la societat… En definitiva, l’autor va saber captar com ningú l’essència del seu entorn. Tot plegat va fer que la seva obra s’exposés en nombroses galeries i centres d’art d’arreu del món i que l’artista aconseguís un notable reconeixement internacional.

Més informació sobre Jaume Solé: http://www.jaumesole.cat/

Horari de l’exposició: de dimarts a dissabte, de les 19.00 a les 20.30 h, i dissabte i diumenge, de les 12.00 a les 14.00 h.

Descàrregues