fbpx

Familiars dels presos polítics acomiaden la presó itinerant a Vilafranca

La presó simbòlica que va recorrent tot el territori català ha clos la seva estada a Vilafranca. Un acte amb familiars de Joaquim Forn i Oriol Junqueras, que recentment van complir sis mesos empresonats, va servir, el passat dimecres, per cloure la seva estada de tres dies a la capital de l’Alt Penedès.

La presó, situada al bell mig de la plaça de la Vila, va anar acollint persones de la comarca que, en un acte de solidaritat, van voler passar-hi dues hores per denunciar l’empresonament injust de tots els presos polítics que té retinguts l’Estat espanyol en diverses presons.

En l’acte de comiat de la presó, Laura Masvidal, parella de Joaquim Forn, va alertar del perill de normalitzar una situació com l’actual, ja que, tan bon punt la gent s’hi acomoda, deixa de lluitar, i això, segons Masvidal, és “molt perillós”, especialment perquè “la humitat” del 155 ha entrat “a totes les parets” de les nostres institucions.

Francesc Riera, cunyat d’Oriol Junqueras, va llegir una carta de la germana de Dolors Bassa, en la qual s’explicava les condicions de vida a la presó en la qual es troben ella i Carme Forcadell. Posteriorment, Riera va recordar que actes com aquestes mantenen “l’esperança” als presos i són “oxigen” per a ells. Tot i això, i com havia dit Masvidal, va advertir del perill que es normalitzi la situació. “Com els vam dir el dia que van marxar a Madrid, nosaltres els estarem esperant fins que calgui, i fins q no surtin, cada dia hem de recordar a tothom aquesta injustícia”, va concloure.

Xavier Lluch, president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, va remarcar la injustícia de tenir presos polítics; i Esther Güell, coordinadora de l’ANC a Vilafranca, va agrair les col·laboracions durant els dies en què la presó va estar instal·lada. L’acte va cloure amb Els Segadors.

Descàrregues