fbpx

L’Assemblea, Òmnium i Irídia demanen 37 noves imputacions d’agents de la Policia Nacional en la macrocausa de l’1-O a Barcelona

Un nou informe pericial de les tres acusacions populars identifica més de 450 actuacions il·lícites durant el referèndum d’autodeterminació.

L’Assemblea, Òmnium i Irídia han demanat 37 noves imputacions d’agents de la Policia Nacional en la macrocausa de l’1-O del Jutjat d’Instrucció 7 de Barcelona. Les tres acusacions populars han presentat al jutge un nou informe pericial d’anàlisi d’imatges on s’identifiquen fins a 468 accions policials desproporcionades a 16 escoles de Barcelona que van ser centre de votació durant el referèndum de l’1 d’Octubre. S’hi observen cops de puny, empentes amb força, obstrucció de les vies respiratòries, escanyaments o puntades de peu, entre d’altres. A partir del visionat d’aquestes imatges i gravacions, i fruit de mesos de feina, les tres acusacions populars consideren imprescindible la imputació de 37 agents més de la Policia Nacional, de les quals 24 serien noves imputacions i 13 serien ampliacions d’imputació de policies ja investigats. Quatre d’ells són caps de grup. Així, la xifra total d’agents de la Policia Nacional imputats en la causa de l’1-O a Barcelona ascendiria fins a 90.
 
L’Assemblea, Òmnium i Irídia, personades com a acusacions populars, tornen a denunciar que estan suplint el paper que hauria de fer la Fiscalia en defensa dels drets fonamentals vulnerats a la ciutadania. 
 
Totes les actuacions policials desproporcionades i il·lícites que s’analitzen en aquesta nova pericial van tenir lloc l’1 d’octubre del 2017 en 16 punts de votació de la ciutat de Barcelona: Escola Mediterrània, IES Pau Claris, Escola Pia Sant Antoni, IES Ramon Llull, IES Joan Fuster, Centre Educatiu Projecte, Escola Infant Jesús, Dolors Monserdà, IES Santa Caterina de Siena, Àgora, Mare Nostrum, Escola Prosperitat, Escola Víctor Català, IES Joan Boscà, CAP Guinardó i CEIP Els Horts. 
 
Alhora, les tres acusacions també reclamen una nova pròrroga de 6 mesos de la instrucció del cas per practicar diligències pendents d’investigació i resoldre les que se’n puguin derivar de les noves imputacions d’agents de la Policia Nacional. La darrera pròrroga de la investigació fixava la fi de la instrucció per al 29 de gener de 2022.