fbpx

La ciutadania es mobilitzarà demà davant de Lledoners per exigir la llibertat dels presos polítics i dels exiliats

L’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i l’Associació Catalana pels Drets Civils (ACDC) han organitzat una concentració demà, dimecres 11, davant del centre penitenciari dels Lledoners per exigir la llibertat dels presos polítics i dels exiliats, el mateix dia que Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn arribaran del centre penitenciari d’Estremera.

L’acte es durà a terme a les 19h del vespre, i hi assistirà la Presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie; el vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri; i Diana Riba, parella de Raül Romeva  representant de l’ACDC.

Aquest serà el segon cop en una setmana que la societat es mobilitzarà per exigir la llibertat dels presos. La setmana passada, milers de persones es van desplaçar fins a la presó d’Els Lledoners i Puig de les Basses per denunciar l’empresonament injust dels membres del Govern legítim i de l’ex Presidenta del Parlament.

A diferència de la setmana passada, que es va fer una marxa allunyada del centre penitenciari dels Lledoners aprofitant l’arribada de Sànchez, Cuixart, Junqueras i Romeva, aquest cop la concentració es farà a les proximitats de la presó, amb un altaveu enfocant cap a dins, de manera que des de les cel·les grises de la presó, tots ells podran sentir els parlaments que es faran i notar el caliu de la gent de fora.

Per això, des de l’Assemblea es fa una crida a assistir demà a la concentració, per animar els presos polítics i compartir amb ells des de fora dels murs la voluntat que siguin lliures, així com denunciar la injustícia que els manté empresonats.

A més, el proper dissabte, dia 14, les entitats es tornaran a mobilitzar, aquest cop a la cruïlla del carret Tarragona amb Diputació, a Barcelona, per exigir la seva llibertat, un cop tots els presos polítics són en centres penitenciaris catalans. Des de diversos punts del territori ja s’han organitzat autocars cap a Barcelona.

Passadís per la Llibertat

També demà, la Crida per la Llibertat organitza un acte a Barcelona, anomenat “Passadís per la Llibertat”. A les 20h, persones amb cartells enormes, cadascun diferent, faran un recorregut per denunciar la repressió de l’Estat espanyol. Sortiran de Via Laietana, a l’alçada amb plaça Urquinaona, i cada una de les persones portarà un cartell que representarà les persones represaliades, entre les quals els presos polítics i els exiliats. Els interessats a participar-hi encara es poden inscriure a l’adreça de correu electrònic: passadis@cridaperlallibertat.cat.