fbpx

La constitució del nou parlament republicà, en marxa

La sessió que ha de constituir el nou Parlament ja està en marxa. Des de primera hora del matí, els voltants del Parlament ja viuen aquell ambient de les grans ocasions. Granollers, Almacelles, Lleida, Badalona, L’Hospitalet…  gent de diversos punts del territori han esperat pacientment a l’inici del primer ple de la majoria republicana i s’han desplaçat fins a Barcelona. Una pantalla enorme, situada al passeig Lluís Companya, que ha instal·lat l’Assemblea, ajuda als assistents a seguir la jornada a l’interior de l’hemicicle.

“No hem de parar fins a aconseguir-ho”

Moltes ganes de seguir endavant. Aquest és el sentiment compartit per la majoria dels assistents al passeig Lluís Companys. La Sílvia ha vingut acompanyada d’amics i veïns d’Almacelles. A les 6 del matí, ja estaven en marxa; tant la Sílvia com la Maria, el Josep Maria i d’altres companys esperen, asseguts, que s’iniciï la sessió. Ella ho té clar: “hem vingut per donar suport al nostre govern, perquè la República sigui efectiva i perquè no hem de parar fins a aconseguir-ho”.

La Teresa i la Júlia, de L’Hospitalet, s’han acostat per recolzar la futura mesa del Parlament, i pronostiquen més mobilitzacions: “no ens farem enrere ara. Hem de ser nosaltres qui tirem endavant la República”, expliquen.

El Marc, de Badalona, s’ha mostrat inquiet per la incertesa dels propers passos, però sí que té clara una cosa: “estic segur que haurem de tornar a sortir al carrer, i estic preparat per fer-ho!”. Sigui com sigui, la constitució del nou parlament ja està en marxa, i el paper de les forces republicanes serà clau. La República, en marxa.

Descàrregues