fbpx

La presidenta de l’ANC participa a Tolosa de Llenguadoc en l’estrena del documental sobre l’Assemblea

Aquest dijous 7 de febrer al vespre la presidenta de l’ANC Elisenda Paluzie serà present al Cinema Utopia de la capital occitana, Tolosa de Llenguadoc, per assistir a la projecció del documental del director Paul Chiesa “L’ANC, una assemblea ciutadana catalana” i presentar-ne la versió amb subtítols en català.

El documental fa un repàs de la història i la trajectòria de l’Assemblea i el paper que ha jugat com a impulsora i catalitzadora del moviment independentista català des de l’any 2012, fent especial esment a les setmanes anteriors i posteriors al referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre de 2017, una de les conseqüències del qual va ser l’empresonament del llavors president i de l’expresidenta de l’ANC, Jordi Sànchez i Carme Forcadell, respectivament. En aquest sentit, el documental revela una entrevista i imatges inèdites de Jordi Sánchez l’octubre de 2017, pocs dies abans del seu empresonament.

Posteriorment a la projecció, hi haurà una xerrada-col·loqui al mateix cinema on participaran l’Elisenda Paluzie, juntament amb el director del documental Paul Chiesa, el director del Departament de llengües i civilitzacions de la Universitat de Tolosa 1, i el president de la mesa de l’Assemblea regional d’Occitània/Pirineus-Mediterrània i exvicepresident del Parlament europeu, Gerard Onesta.

L’agenda de la visita de la presidenta de l’Assemblea a la capital occitana inclou també trobades amb diferents autoritats locals, representants de la societat civil i entrevistes amb mitjans.

Descàrregues