fbpx

La presó de la campanya “Un poble empresonat” viatjarà de Vic a Brussel·les aquest diumenge

Aquest dimecres s’ha presentat l’acció ‘Solidaritat amb Catalunya’ que portarà a la capital belga la presó que l’Assemblea Nacional Catalana Osona, Òmnium Cultural Osona i CDRs Alt Ter van promoure arrel dels empresonaments dels líders de les entitats independentistes i posteriorment dels membres del Govern de la Generalitat per haver exercit el dret d’autodeterminació. Els encarregats d’explicar l’acció han estat Jèss Carol, d’ANC Osona; Alfred Verdaguer, president d’Òmnium Osona; i Antoni Furriols del CDR.

L’acció pacífica ‘Un poble empresonat’, que es va iniciar el 18 de novembre del 2017, ha posat de manifest a diversos pobles i ciutats catalanes el dèficit democràtic que viu l’Estat espanyol i la privació de llibertats a la qual estan sotmesos els presos i exiliats polítics per haver organitzat un referèndum d’autodeterminació. Fins ara l’acció ja ha passat per 17 municipis i hi han participant més de 1.500 persones.

Després de recórrer la geografia catalana, i amb la col·laboració de l’ANC Brussel·les, els impulsors d’aquesta iniciativa volen ara portar la reivindicació al cor del parlamentarisme europeu. Després de sortir de Vic el proper diumenge 23, el dimarts 25 de setembre la presó arribarà al centre de Brussel·les. Durant tot un dia s’instal·larà a la plaça Schuman, davant del Parlament Europeu. Allà, es durà a terme una acció de denúncia que comptarà amb la participació de membres de diverses entitats, europarlamentaris de diversos grups i personalitats del món cultural i polític.

Amb aquesta acció es pretén denunciar la persecució que l’Estat espanyol exerceix als drets més bàsics i fonamentals, com el d’autodeterminació, i també la repressió que practica a tothom qui exerceix aquests drets, com ho demostra el fet que hi hagi presos polítics, exiliats i represaliats pel simple fet d’haver dut a terme un referèndum d’autodeterminació el passat 1 d’octubre del 2017.

La presó sortirà el dia 23 de setembre des de la Plaça Major de Vic acompanyada per una representació de Motards independentistes, que formaran un seguici acompanyant el transport fins a Girona. L’estructura que dóna sentit a la reivindicació farà el viatge en camió per carretera juntament amb una delegació amb representants d’ANC Osona, d’Òmnium Osona, de CDR Alt Ter i de l’ACDC. Altres representants de les entitats i col·laboradors faran el viatge amb avió per assistir a l’acció el mateix dia 25.

L’acte de sortida, que es farà a les 12.00 h del migdia a la mateixa Plaça Major de Vic on la presó va iniciar el seu camí, comptarà amb diversos parlaments entre els quals el de Laura Masvidal, parella de Joaquim Forn, o dels pares de Marta Rovira. Durant l’acte es podran adquirir els llaços grocs que s’han elaborat expressament per penjar als balcons i que serviran per ajudar a finançar aquesta acció. Durant les últimes setmanes les entitats organitzadores també han repartit guardioles solidàries a diversos comerços de Vic per ajudar a dur a terme l’acció que també compta amb el suport de l’empresa Petrolis Independents que ajudaran a finançar el viatge per carretera.

Descàrregues