fbpx

La presó de Mas d’Enric clama per la llibertat de l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell

Aquesta tarda, el pàrquing d’accés el centre penitenciari de Mas d’Enric, al Catllar, s’ha omplert de gent per exigir la llibertat de Carme Forcadell, que ha estat traslladada aquest matí des de la presó de Puig de les Basses, a Figueres.

Com fa dues setmanes a Lledoners i també a Puig de les Basses, els accessos s’han tenyit de groc per rebre l’expresidenta del Parlament. L’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural, i l’Associació Catalana pels Drets Civils, convocants de l’acte, conjuntament amb partits polítics i altres entitats, han reclamat l’alliberament dels presos polítics, el retorn dels exiliats i la fi de la repressió que exerceix l’Estat espanyol.

Cal passar a l’ofensiva

La Presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha reiterat que Carme Forcadell està empresonada per delictes inventats, i ha recordat que no està acusada de delicte de malversació, l’únic que la justícia alemanya s’havia plantejat estudiar en el cas de Puigdemont, un cop desestimats els de rebel·lió i sedició. Per això, s’ha preguntat per què està empresonada, si ja s’han desestimat aquests delictes.

Per Paluzie, Forcadell és a la presó per permetre als diputats debatre projectes que eren “pacífics” i “democràtics”. Per això, considera que el judici que es farà és polític, i cal fer-ne una defensa política. De fet, ha cridat a mobilitzar-se durant el judici del Suprem de la tardor, no només a Catalunya, sinó internacionalment.

També ha enviat un missatge als diputats independentistes del Parlament, i els ha dit que, en comptes de perdre el temps en discussions, es passi d’una vegada per totes a l’ofensiva i es denunciï davant les Nacions Unides la vulneració dels drets polítics dels diputats duta a terme per la justícia espanyola. En aquesta línia, la Presidenta de l’ANC s’ha referit a les crítiques fetes des de l’Estat a les euroordres, i els ha dit que si no accepten el sistema judicial alemany, belga o escocès, qui hauria de quedar fora de la Unió Europea hauria de ser l’Estat espanyol.

Per acabar, Paluzie ha fet una crida a omplir el proper 11 de setembre, conjuntament amb altres entitats, per reivindicar la independència de Catalunya. Així mateix, ha confirmat que l’1 d’octubre es tornarà a sortir al carrer per “reivindicar” el mandat del referèndum. “Va ser el poble qui va defensar les urnes, i l’1 d’octubre serem als carreres reivindicat el mandat de l’1 d’octubre”, ha conclòs.

Només ens val la llibertat

Ignasi Termes, membres de la Junta Directiva d’Òmnium, ha recordat que no es tracta de tenir-los a prop de casa, sinó de tenir-los a casa, i que no hi ha pacte possible amb aquell qui reprimeix i abusa. També ha qualificat el darrer revés judicial espanyol com un “ridícul internacional” d’un Estat que només busca “venjança” d’un conflicte que és polític.

Bernat Pegueroles, en representació de l’ACDC, ha llegit unes paraules de la seva dona, Carme Forcadell, que ha reconegut estar “serena i tranquil·la”, perquè sap que el seu empresonament no serà en va i enfortirà la ciutadania. “El nostre judici serà un mirall que reflectirà les injustícies als tribunals europeus”, ha llegit, finalment.

També Jordi Gaseni, Vicepresident de l’Associació deMunicipis per la Independència, ha compartit la necessitat de ser optimistes i de sumar, i ha dit que no oblidaran ni la Carme ni el llegat de l’1 d’octubre, que caldrà tirar endavant.

A l’acte, conduit per Anna Antón, també hi ha sonat la música, avui en acústic i en solitari, dels Xeic, i s’han alçat pilars de la colla Jove de Tarragona, els Xiquets de Tarragona, els Xiquets del Serrallo, els Nois de la Torre, la Jove dels Xiquets de Valls i la Vella dels Xiquets de Valls.

Descàrregues