fbpx

La Revolta pels drets, la Taula Social de l’Assemblea

El 30 d’abril es va celebrar la primera sessió plenària de la Taula Social de l’Assemblea. 

La Taula Social és una eina d’incidència per a la independència, especialment necessària atesa la situació d’emergència, econòmica, social, climàtica i democràtica que vivim.
 
No tindrem un país lliure, socialment just i solidari sense la independència. Apostem decididament per la revolta pels drets.
 
La crisi sanitària ha aturat el món en bona part, ha col·lapsat els sistemes sanitaris i les economies mundials. A casa nostra, patim pèrdues de llocs de treball, destrucció d’empreses petites i mitjanes, gent sense ingressos, jovent a l’atur i sense perspectives de trobar ocupació en condicions dignes, gent desnonada que es queda sense res, etc. Per a molta gent, la preocupació vital és subsistir, superar la covid19 i les seves conseqüències. La crisi múltiple actual s’anirà agreujant al llarg del 2021 i centrarà l’agenda política del país. La vulneració de drets individuals i col·lectius és una constant que evidencia la fallida del sistema i de l’estat de dret democràtic i social.
 
La Taula Social de l‘Assemblea és un espai per incidir en la necessitat d’independència per sortir-nos-en en condicions dignes per a tothom. Només amb un estat propi podem fer front a les múltiples emergències que vivim i dotar-nos dels recursos i eines necessàries per posar fi a la constant vulneració de drets individuals i col·lectius. 
 
Estem treballant en el dret al treball, dret a l’habitatge, dret a l’existència en condicions de vida dignes, dret a la salut, drets ecològics i ambientals, drets de ciutadania, dret a Internet  (bretxa digital), drets lingüístics, dret a la cultura, drets de la gent gran, drets de les persones amb capacitats diverses, drets sexuals i reproductius, drets de la infància i molts més.
 
Evidenciem les mancances que tenim per no ser un estat independent i mostrem les possibilitats reals de fer les coses millor per a tothom si fóssim independents. Tenim una oportunitat per incidir en la necessitat d’un país nou com a única via de sortida.
 
Un estudi del Banc Central Europeu, que analitza les ajudes directes dels estats, conclou que Espanya se situa a la cua dels 27.  El BCE xifra aquesta despesa en l’1,3% del PIB, molt per sota del 4% de la mitjana. En general, la situació de desemparament del Regne d’Espanya cap a la ciutadania, és total. 
 
Amb la Taula Social, l’Assemblea disposa d’una eina d’incidència davant l’emergència social i nacional
 
•  Evidenciem la fallida de l’Estat espanyol de dret, democràtic i social amb les constants vulneracions de drets.
•  Donem suport a les iniciatives on gent de l’Assemblea hi és i potenciem alternatives republicanes.
•  Fem créixer les aliances i cooperació amb entitats, col·lectius i grups professionals d’arreu del país. Construïm la xarxa independència.
 
Activa’t amb la Taula Social de l’Assemblea! Apunta’t a un grup de treball per visibilitzar les vulneracions dels drets i l’impacte d’aquestes vulneracions per no tenir les eines i recursos d’un estat propi. FORMULARI.
 
Contacta amb la taula: correu electrònic taulasocial@assemblea.cat. Compte de Twitter @TaulaSocialANC   
 
Suma’t a La Revolta pels Drets. Activa’t amb la Taula Social de l’Assemblea!

Descàrregues