fbpx

La Taula Jove per la República exigeix l’anul·lació del judici a l’1-O en un acte a l’escola Pau Claris

El jovent segueix en marxa. La taula Jove per la República, que reuneix entitats molt diverses del teixit associatiu i civil juvenil, com l’ANJI, Joves Nous Catalans, la Plataforma per la Llengua, Joves Demòcrates, la Forja, JNC, Jovent Republicà, la FNEC, Universitats per la República i el SEPC, ha presentat avui un comunicat per cridar a la “mobilització permanent” de la ciutadania un cop iniciat el judici a l’1-O.

El comunicat s’ha llegit a l’institut Pau Claris, un lloc amb un alt simbolisme on durant el referèndum d’autodeterminació de l’1-O es van produir fortes càrregues policials. En aquest comunicat, s’afirma que els acusats al Suprem se’ls jutja per l’organització del referèndum, no tant per la Declaració d’Independència del 27. Per tant, afirma, “s’està jutjant també tota la societat civil que hi va participar d’alguna manera”. En definitiva, un judici al dret d’autodeterminació.

La Taula jove per la República considera aquest procés un “judici polític”, que suposa una “incursió de la justícia en la política per tal de delimitar i restringir el debat i la pluralitat ideològics”, i criminalitza la dissidència i la discrepància, “elements constitutius de la vida política en democràcia”. “Una República catalana independent és un projecte polític tan legítim com un Regne d’Espanya unit mentre es defensin democràticament”, afirmen.

Per tot això, el jovent independentista no reconeixerà cap sentència que no sigui l’anul·lació del judici, tampoc la legitimitat a la justícia espanyola per la seva “parcialitat” i per la vulneració de drets humans, civils i polítics. “Fins i tot una sentència absolutòria no estaria pas lliure de tota la injustícia i la repressió ja patides”, com la presó, l’exili, el confinament, la violència, la censura, i un llarg etcètera.

Finalment, exigeixen “unitat estratègica” a tots els actors independentistes per encarar la sentència i promoure les condicions necessàries per assolir la República catalana, i una “mobilització permanent” i una “denúncia perseverant” no només als carrers, sinó també a les institucions per fer valer el resultat de l’1-O.

Descàrregues