fbpx

L’Assemblea arriba a les 450.000 inscripcions per a la Diada 2019

L’Espai Eines de País s’ha estrenat amb un bon ritme de visitants, que s’han interessat per les eines i estratègies de la lluita noviolenta.

450.000 persones ja s’han inscrit a la Diada 2019 – Objectiu Independència, i 1.300 busos es desplaçaran fins a Barcelona, xifres que per a la presidenta de l’Assemblea, Elisenda Paluzie, asseguren un “èxit” a la concentració de la tarda.

Elisenda Paluzie ha fet aquestes declaracions a l’espai Eines de País, una de les novetats dels actes de la Diada d’enguany que ha preparat l’Assemblea. En aquest espai, ubicat al Pla de Palau de Barcelona, s’hi han instal·lat diversos elements interactius que han permès als visitants prendre consciència activament i de manera lúdica de la importància d’apoderar-se en el camí cap a la independència.

El mal temps no ha permès poder obrir l’espai fins a les 11h, però això no ha impedit que els visitants hagin pogut conèixer de primera mà diverses eines interactives, com les de Consum Estratègic, sindicats, col·legis professionals, cambres de comerç i l’Assemblea. A més, al voltant de la plaça, s’hi han ubicat també estands relacionats amb aquests espais i d’altres, com el del Consell per la República catalana. També s’hi ha projectat el documental “Les nostres accions, el nostre poder: del pacifisme a la lluita noviolenta”, produït per l’Assemblea.

Elisenda Paluzie ha reiterat la importància de treballar en estratègies de no-cooperació que debilitin els pilars polítics de l’Estat opressor i de crear alternatives.

#11SObjectiuIndependència
Pel que fa a la manifestació de la tarda, Paluzie espera, d’una banda, una “demostració de força” i de fermesa del moviment independentista per demostrar que la repressió no venç. I de l’altra, un punt d’inici per afrontar “l’embat” que arribarà amb la sentència del Suprem, que ha pronosticat “d’injusta”, ja que el judici “no hauria d’haver existit mai”. “El judici i el procés de repressió tenen com a objectiu reprimir i acabar el moviment independentista”, ha conclòs.

Per compartir tots els esdeveniments i missatges relacionats amb la Diada 2019 – Objectiu Independència, l’Assembla ha impulsat l’etiqueta #11SObjectiuIndependència, que s’usarà durant tota la jornada.

L’acte s’iniciarà a les 17.14 h i serà presentat per l’actor David Bagés. La societat civil hi tindrà un pes molt rellevant. Hi participaran Ada Parellada, Isona Passola, Carme Sansa, Francesc Ribera “Titot”, Jordi Domingo, Lluís Llach, Jaume Comas i Meritxell Gené. També hi haurà una nodrida representació de represaliats per la repressió de l’Estat.

Descàrregues