fbpx

L’Assemblea celebra Sant Jordi amb activitats repartides per tot el país

La Diada de Sant Jordi ha arrencat amb molta força, condicionada, així sí, per l’excepcionalitat política que viu el país, amb presos polítics i exiliats. Malgrat això, avui l’Assemblea té repartides paradetes per tot el país i per tot el món. A Barcelona, n’hi haurà una a plaça de Catalunya que comptarà amb diversos autors que aniran firmant durant tota la jornada.

De 10 h a 11 h hi haurà el col·lectiu #NousRepublicans i els Grups d’Estudis Polítics; d’11 h a 12 h, s’hi sumaran Enric Ucelay, Arnau González i Plàcid Garcia; a la franja de 12 h a 13 h hi signaran Ramón Cotarelo i Jordi Borràs. I de 13 h a 14 h serà el torn de Vicent Partal, Ramón Sicart i Augstí Alcoberro.

Un dels plats forts serà al migdia, cap a les 14 h, moment en què alguns Secretaris Nacionals s’acostaran a la paradeta, conjuntament amb els familiars dels presos polítics i dels exiliats, que voldran compartir una estona amb la ciutadania i els mitjans de comunicació.

Durant la tarda, Joan Safont, Josep Costa, Laia Vicens i Xavi Tedó signaran els seus respectius llibres. Serà de 16 h a 17 h. La següent franja, de 17 h a 18 h, l’ocuparan Ferran Casas i Roger Tugas, Germà Bel, i la parella formada per Albano Dante Fachin i Àngels Martínez. De 18 h a 19 h serà el torn de Francesc Canosa, Pere Gilart, Imma González, Gerard Martínez i Abel Pujol.

El torn de vespre, de 19 h a 20 h, comptarà amb Arsenio Rodríguez Quintana i Ferran Yuste. Finalment, de 20 h a 20.30 h, serà el torn de Liz Castro.

 

Actes arreu del món

 

Aquesta, però, no serà pas l’única paradeta de l’ANC. Diverses Assemblees Territorials també s’han sumat a la Diada amb actes avui i els darrers dies..

A Itàlia, l’AT s’han centrat en la venda i lectura de llibres en català, mirant de facilitar-ne la lectura als ciutadans catalans que resideixen a Itàlia. L’ANC Mèxic han instal·lat un paradeta a la Fira del llibre de la UNAM amb una llibreta a disposició de la gent per escriure missatges al president Puigdemont.

A Varsòvia, voluntaris de l’Assemblea van repartir ahir centenars de roses grogues i punts de llibre entre pes persones que visitaven el centre històric per celebrar la Diada. A Amsterdam, ahir, la cobla Amsterdam i l’orquestra Neerkandesa van tocar sardanes per celebrar Sant Jordi. A Alemanya, a Munic, avui també ho celebraran. Regalaran roses i s’intercanviaran llibres.

A Xile s’han fet castellers, amb un domàs demanant la llibertat dels presos polítics, i a Quito, Equador, l’ANC ha organitzat la Fira del llibre i de la Rosa, on la gent que ho vulgui podrà gaudir de llibres, roses, plats típics i activitats culturals i infantils.

A Anglaterra es va celebrar ahir al Borough Market de Londres, i a Glasgow se celebrarà el proper dissabte, dia 28, amb un acte polític primer i un concert de Pau Alabajos posteriorment. A més, s’han fet uns punts de llibres per l’ocasió en què s’homenatja als presos polítics catalans i als exiliats, amb frases de poetes i escriptors catalans.

Descàrregues