fbpx

L’Assemblea demana preparar-se per a la unilateralitat en el segon Sant Jordi amb presos polítics i exiliats

La parada central de l’Assemblea, situada a la cruïlla de plaça Catalunya amb rambla de Catalunya, a Barcelona, ha estat un formigueig constant de gent durant tot el matí. Des de primera hora, diversos escriptors han anat signant als lectors que, pacientment, han esperat el seu torn. Al matí, ha estat el torn de Ramon Cotarelo, David Fernàndez, Lyona, Dolors Feliu i Bea Talegón. A la tarda, serà el torn de Gonzalo Boye, Josep Casulleras, Pau Miserachs, Lola Salmerón, Amadeu Alemany, Jordi Borràs, Mathew Tree i Roser Vilallonga.

Al migdia, la presidenta de l’Assemblea, Elisenda Paluzie, acompanyada de membres del Secretariat Nacional, i també de candidats i candidates de la candidatura Cambres: Eines de País, que es presentarà a les eleccions que se celebraran del 2 al 8 de maig a les cambres de comerç de Barcelona, Terrassa, Sabadell Manresa, i en què 400.000 empresaris hi tenen dret a vot.

Cal preparar-se per l’embat que vindrà
Elisenda Paluzie ha recordat que aquest és el segon Sant Jordi amb presos polítics i exiliats, i ha advertit que cal preparar-se per al proper embat que vindrà. “Tornarà a venir-ne un d’unilateral, com va ser el referèndum d’autodeterminació del primer d’octubre. I aquest ha de ser el definitiu” per aconseguir la independència de Catalunya, ha pronosticat.

La presidenta de l’Assemblea ha posat en valor les diverses campanyes que es duen a terme des de l’entitat, campanyes “d’apoderament”, per preparar-se per aquest embat futur, com la de Consum Estratègic, per evitar dependre de les empreses que “participen de les campanyes de pressió dels poders polítics espanyols”. O també campanyes com la de Tu Votes, Tu Comptes, que pretén potenciar sindicats nacionals i independentistes o candidatures independentistes a les cambres. “Hem d’ocupar tots els espais de poder que tenim, perquè és des d’aquesta concepció de no deixar espais de poder als altres que ens enfortirem i ens prepararem per al següent embat”.

Cal assumir responsabilitats
L’actor i empresari Joel Joan, candidat de Cambres: Eines de País, ha dit que cal assumir responsabilitats, i no deixar-les en mans alienes que volen mal al país, per això ha demanat que la Cambra sigui una eina a favor del país.

Al seu torn, Joan Canadell, empresari i membre del Secretariat Nacional de l’Assemblea, ha advertit que tornarà a arribar un “nou embat” unilateral, i quan aquest moment arribi caldrà que la Cambra sigui una “veritable eina de país”, i que els empresaris hi estiguin a favor. Per això ha defensat que una de les millors maneres que tenen els empresaris de contribuir serà pagant els impostos a Catalunya. Canadell ha fet una crida perquè, entre tots i totes, convencem els empresaris i autònoms a votar la candidatura a les eleccions a les cambres.

Descàrregues