fbpx

L’Assemblea denuncia la discriminació de Google al català des dels EUA

ANC USA està recopilant exemples de discriminació del català al seu cercador i demana la participació de la ciutadania per ampliar-ne la mostra

La branca exterior de l’Assemblea als Estats Units, ANC USA, està impulsant una campanya de sensibilització i denúncia de la discriminació al català al cercador de Google. Activistes i experts ja denunciaven a finals de l’any passat que fa temps que el gegant americà discrimina el català a les cerques. Malgrat tenir tant el dispositiu, el navegador i la configuració de Google en català, el cercador sol oferir les respostes en anglès i castellà molt abans de les que surten en el nostre idioma.

El problema no és només amb el català, sinó amb moltes llengües minoritàries, i a més del cercador, aquest problema també afecta altres productes, com el Google Maps. Per aquest motiu, una delegació de l’Assemblea a Washington va enviar una missiva el passat mes de febrer, i s’ha reunit amb un representant de Google aquest mes de març, el qual els ha demanat que els enviïn exemples concrets per tal que el seu equip tècnic pugui continuar treballant per arreglar-ho.

D’aquesta manera, des de l’Assemblea donem suport a la nostra representació als EUA, i per tal d’aconseguir revertir la situació del català a Google, us animem a participar en la campanya.

Per contribuir a la campanya cal seguir aquests passos:

1. Feu una cerca en català al navegador de Google on es vegi clarament que els primers resultats que ofereix són en altres idiomes

2. Feu una captura de pantalla

3. Envieu un email a anc@ancusa.org amb la següent informació:

a. La captura de pantalla

b. El missatge que vau escriure al navegador

c. La vostra ubicació geogràfica

Així mateix, des d’ANC USA demanen que si teniu coneguts que viuen en llocs on es parlin altres llengües minoritàries, compartiu el missatge per poder aconseguir la quantitat més gran d’informació possible.

Aturem la discriminació al català!