fbpx

L’Assemblea fa costat al president Torra en la seva defensa dels drets fonamentals davant del TSJC, on ha declarat

Aquest matí, l’Assemblea Nacional Catalana ha fet costat al president de la Generalitat, Quim Torra, que ha declarat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya arran de la denúncia interposada per la Fiscalia Superior de Catalunya fa unes setmanes per no haver retirat la pancarta i el llaç groc de la façana del Palau de la Generalitat. Davant la negativa del president de retirar-la en una primera instància, avui ha declarat al TSJC.

Centenars de persones s’han concentrat davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, al passeig Lluís Companys, per mostrar el seu rebuig a la judicialització del procés polític que viu Catalunya cap a la independència, i també per mostrar el suport al president de la Generalitat, Quim Torra. Desenes d’alcaldes i personalitats del món polític i d’organitzacions socials i cíviques també s’hi han apropat per traslladar el seu escalf i la seva solidaritat al president.

La Junta Electoral, un òrgan censor
La presidenta de l’Assemblea, Elisenda Paluzie, també ha acompanyat el president Torra, juntament amb el vicepresident de l’entitat, Pep Cruanyes, i altres secretaris nacionals de l’Assemblea. Paluzie ha qualificat la JEC d“òrgan censor” que vulnera drets fonamentals, i ha remarcat que precisament un estament com aquest, al qual se li hauria de demanar i exigir “una neutralitat exquisida”, té membres que han escrit articles “manifestament de part”, motiu pel qual, segons Paluzie, no n’haurien de formar part. Això, per a la presidenta de l’Assemblea, és una mostra més d’aquest procés de “repressió política i violació de drets fonamentals” que pateix Catalunya des de fa dos anys.

El vicepresident de l’Assemblea, Pep Cruanyes, ha constatat que els òrgans judicials s’estan transformant en “un element més de repressió política”, i actuen amb la voluntat de “limitar” drets i espantar la població i les institucions. “No ho hem de consentir”, ha advertit, i ha demanat plantar cara a aquesta situació que, al seu parer, converteix l’Estat espanyol en un estat “ademocràtic” i proper a allò que era el franquisme.

Cap pas enrere
El vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, també ha atès els mitjans, així com Josep Maria Cervera, president de l’Associació de Municipis per la Independència, i David Saldoni, president de l’Associació Catalana de Municipis, tots ells, conjuntament amb l’Assemblea, convocants de la concentració d’avui.

Mauri ha augurat que no faran cap pas enrere en la defensa dels drets fonamentals, i que és la “obligació” de tots seguir exercint aquests drets fonamentals perseguits, en nom de la llibertat i la democràcia. Cervera, al seu torn, ha subratllat que els alcaldes, els regidors i els alcaldables, a partir d’aquest 26 de maig, no només s’hauran de preocupar de fer funcionar els pobles i les ciutats, sinó que també hauran de treballar pels drets polítics i fonamentals. Finalment, Saldoni ha dit que no s’ha de confondre propaganda política amb llibertat d’expressió, per això ha recordat que els símbols o els missatges penjats als balcons d’ajuntaments són una decisió presa democràticament als plens des ajuntaments.

Descàrregues