fbpx

L’Assemblea insta els partits independentistes a fer sobirania fiscal

En el marc de la campanya #JoPagoACatalunya, l’entitat ha enviat una carta als partits polítics per demanar-los que facin sobirania fiscal i treballin per reforçar l’Agència Tributària de Catalunya.

L’Assemblea ha enviat una carta a la CUP, Demòcrates, ERC, Junts, PDeCAT i Primàries per  instar-los a fer sobirania fiscal, com ja fa l’entitat, i vetllar per reforçar l’Agència Tributària de Catalunya (ATC) perquè la ciutadania pugui pagar els seus impostos a Catalunya.
 
També ha demanat als partits independentistes que es comprometin que totes les administracions que governen facin sobirania fiscal. En aquest sentit, s’ha emplaçat a les formacions polítiques, institucions i càrrecs electes que es van comprometre a exercir la sobirania fiscal l’any 2012, amb motiu de la campanya Catalunya Diu Prou, i no ho han acabat fent, que reprenguin el seu compromís i, aquesta vegada sí, paguin els impostos a l’ATC.
 
A continuació es pot llegir aquesta carta signada per la presidenta de l’Assemblea, Elisenda Paluzie, i pel coordinador de la Comissió Fem República, Aleix Andreu.
 

Benvolgudes i benvolguts,

Des de l’Assemblea Nacional Catalana estem tornant a impulsar la campanya de Sobirania Fiscal, que es va iniciar l’any 2012 de la mà de la plataforma “Catalunya Diu Prou”.

Actualment la Generalitat tan sols recapta aproximadament el 5,3% dels impostos que paguem les catalanes i els catalans, bàsicament aquells que són propis de la Generalitat i aquells cedits per l’Estat espanyol. Els grans impostos (IVA, IRPF, IS) els recapta l’Estat directament i en transfereix una part a les comunitats autònomes.

Fent sobirania fiscal, preparem el Govern i la ciutadania per afrontar amb més garanties la culminació del procés d’independència quan arribi el moment. Fent sobirania fiscal, generem el costum de pagar a Catalunya, reforcem les nostres institucions i les obliguem a estar més ben preparades per a la ruptura amb l’Estat espanyol.

D’aquesta manera també contribuïm a forjar una de les eines imprescindibles per avançar cap a la culminació de la independència. És important que la Generalitat de Catalunya treballi per reforçar l’Agència Tributària de Catalunya.

És a les vostres mans que les institucions i les empreses públiques exerceixin la sobirania fiscal. La ciutadania que vota partits independentistes espera que aquests duguin a terme accions encarades a assolir la independència i, sense cap mena de dubte, fer sobirania fiscal és una d’aquestes.

És per aquests motius que des de l’Assemblea ens adrecem als partits polítics independentistes que us presenteu a les eleccions al Parlament de Catalunya, per demanar-vos que abans de les eleccions del 14 de febrer doneu exemple exercint la sobirania fiscal amb el tancament fiscal de l’any 2020 -si és que no l’esteu fent ja-. A més, esperem el vostre compromís que en els mesos vinents, totes les administracions que siguin governades pel vostre partit faran el mateix.

En aquest sentit, demanem a aquells partits, institucions i càrrecs electes que es van comprometre a exercir la sobirania fiscal l’any 2012, amb motiu de la campanya Catalunya Diu Prou, i no ho han acabat fent, que reprenguin el seu compromís i, aquesta vegada sí, paguin els impostos a l’ATC.  

Des de l’Assemblea no entendríem, i creiem que el vostre electorat independentista tampoc, que en els vostres programes electorals es parli d’implementar la República de Catalunya, o de fer passos ferms cap a la independència del nostre país, quan ni tan sols es fa el gest, totalment legal, de pagar els impostos estatals a l’Agència Tributària de Catalunya.

És justament perquè venen eleccions i, tant la ciutadania com les entitats, tenim dret a conèixer el vostre posicionament i les vostres accions en els temes que són importants per a nosaltres, que ús demanem una resposta. Esperem que la resposta sigui positiva i dir-vos que per qualsevol dubte sobre com fer-ho estem a la vostra disposició.

Atentament,