fbpx

L’Assemblea no farà actes amb partits polítics i es referma en el respecte a tots els drets humans i en contra del racisme i la xenofòbia

El Secretariat Nacional de l’Assemblea ha decidit que l’entitat no farà actes amb partits polítics ni candidats davant el risc d’instrumentalització de l’entitat i la desviació del debat cap a altres qüestions que no són sobre la independència

El Secretariat Nacional de l’Assemblea Nacional Catalana ha celebrat avui a Reus l’últim ple del mandat, on ha debatut el posicionament de l’entitat davant les eleccions al Parlament del pròxim 12 de maig. Ha decidit que l’entitat no farà actes amb partits polítics ni candidats davant el risc d’instrumentalització de l’entitat i de desviació del debat cap a altres qüestions que no són sobre la independència.

En el plenari també s’ha decidit que els secretaris nacionals i càrrecs de les assemblees de base s’abstindran de donar suport a candidatures electorals.

Així mateix, com especifica el Codi ètic, el Secretariat Nacional s’ha refermat en el respecte a tots els drets humans com el de l’autodeterminació i els lingüístics i culturals, així com en contra del racisme i la xenofòbia.

Finalment, l’actual Secretariat Nacional, que finalitza el mandat el pròxim mes de maig, ha criticat la manca de propostes dels partits per fer efectiva la independència: “tot i tenir gairebé una legislatura amb majoria del 52%, han decidit fer un canvi de rumb radical de tornada a l’autonomisme i al pactisme a Madrid”. També ha volgut recordar-los que l’única via per aconseguir la independència de Catalunya és la unilateral i que és un greu error prioritzar un pacte impossible amb l’Estat espanyol que suposa refer un camí ja fet i estèril.