fbpx

L’Assemblea Noruega participa en una de les trobades polítiques més importants dels països nòrdics

La setmana del 12-16 d’agost, l’Assemblea ha estat present al festival polític d’Arendalsuka, a la població d’Arendal, situada a prop de la capital noruega, Oslo. Es tracta de la primera vegada en què una organització independentista catalana és present en aquest esdeveniment.

Arendalsuka és el festival polític més important de Noruega i un dels més rellevants dels països nòrdics, hi acull estands, xerrades i col·loquis de les organitzacions cíviques i polítiques més importants de Noruega i els països de la regió, tant de la societat civil com a nivell governamental.

La presència de l’Assemblea Noruega, amb el seu propi estand, ha servit per proporcionar informació sobre la situació política a Catalunya, el judici al Tribunal Suprem, i la persecució dels drets civils i polítics a l’Estat espanyol i de la lluita per l’autodeterminació del poble de Catalunya en la fase actual. El públic s’ha mostrat molt receptiu, en bona mesura, gràcies a la poca informació que circula en aquell país en relació al cas català d’ençà del referèndum d’autodeterminació de l’1-O del 2017 i de la posterior onada de repressió per part de l’Estat espanyol.

Durant aquests dies l’Assemblea ha tingut l’oportunitat d’establir contactes i ha debatut amb diferents agents locals sobre la situació a Catalunya, ha posat èmfasi en l’imminent veredicte al judici als presos polítics, i els pròxims passos a emprendre per consolidar el procés d’autodeterminació.

Therese Hansen, membre de l’Assemblea al país nòrdic, ha comentat que: “ha estat un èxit el sol fet de ser-hi, molta gent ens preguntava com està el cas català, la nostra presència aquí ens ajuda a fer conèixer a la societat civil noruega i els principals partits polítics la lluita catalana per l’autodeterminació i la independència”. I afegeix: “valorem positivament la nostra tasca aquí, pensem que això ajuda a internacionalitzar la causa catalana a Noruega i a la implementació de la nostra organització”.

L’Assemblea continuarà amb la tasca de fer contactes estables al país, per poder explicar de primera mà a la societat i les institucions de Noruega el procés polític que viu Catalunya.

Descàrregues