fbpx

L’Assemblea presenta la proposta de la DI a Junts per Catalunya

Aquesta tarda s’ha celebrat una nova reunió de l’Assemblea per presentar la proposta de l’activació de la declaració d’independència el segon semestre del 2023. La trobada ha tingut lloc al Parlament de Catalunya, on l’Assemblea s’ha reunit amb Laura Borràs, Jordi Turull i Albert Batet en representació del grup parlamentari de Junts per Catalunya, per valorar la proposta de l’entitat.

Un cop acabada la reunió, la presidenta de l’Assemblea, Dolors Feliu, ha expressat que Junts “vinculen la seva acció al pla de legislatura que van signar amb Esquerra Republicana i ho volen vehicular a través d’una taula d’entitats. No aposten decididament per aquesta proposta però no es neguen a considerar-la” tot i que ha afegit que “no han assegurat si la proposta es presentarà al debat de política general del 27 de setembre”.

Feliu ha assegurat que es continuaria la ronda de contactes amb partits i entitats en les properes setmanes i que, a l’espera de com es desenvolupin aquestes trobades, la percepció de l’entitat és que els partits continuen instal·lats en l’immobilisme i que si aquest s’allarga molt en el temps, dona més arguments per continuar desenvolupant la llista cívica.

El passat dimarts, l’entitat es va reunir amb el President en una trobada, on també hi van participar Òmnium Cultural i l’AMI, per presentar la seva proposta de la DI durant el segon semestre de 2023, on va quedar pal·lès que no consideraria la proposta. L’entitat ja posa la mirada a l’1 d’Octubre amb diversos actes i reivindicacions per tal d’incrementar la pressió als partits i desbloquejar el camí cap a la independència.

Descàrregues