fbpx

L’Assemblea presenta la valoració sobre els programes electorals independentistes

Elisenda Paluzie ha explicat que amb aquestes valoracions “no volem demanar el vot per una candidatura o per una altra. Estem fent una campanya per incentivar el vot independentista per aquestes eleccions”.

Aquesta tarda l’Assemblea ha presentat la valoració dels programes electorals de les llistes independentistes per les eleccions al Parlament de Catalunya. Aquestes valoracions s’han fet d’acord amb el Decàleg de principis d’acció política institucional.

En la presentació d’aquests informes, la presidenta de l’Assemblea, Elisenda Paluzie, ha explicat que “aquesta anàlisi de programes electorals és una manera madura que té la societat civil d’incidir en les qüestions que considerem rellevants“.

Abans de començar a desgranar les valoracions dels programes, Paluzie ha volgut deixar clar que “l’experiència recent, pel que fa el compliment dels programes, no és per tirar coets. Som molt conscients que això són compromisos electorals, no són fets. És evident que la nostra feina no acaba aquí. Continuarà després de les eleccions“.

A més, Paluzie ha explicat que “hi ha candidatures que han inclòs punts del nostre decàleg en els seus programes electorals“. En aquest sentit, el coordinador de la Comissió de Comunicació, Adrià Alsina, ha manifestat que “estem contents que algunes candidatures hagin incorporat punts del decàleg. Ara, estarem molt atens i serem molt exigents en el compliment d’aquests compromisos“.

El secretari nacional Martí Claret ha explicat que “està per veure que alguns d’aquests compromisos electorals es compleixin, ja que n’hi ha que són pràcticament contradictoris amb la darrera acció de govern“.

Alsina ha valorat la feina feta i ha reconegut que “ha estat una tasca coral i complexa“. Cal recordar que aquesta acció està inclosa en el Posicionament d’incidència política de l’Assemblea de cara a les eleccions del 14 de febrer, ambdues resolucions aprovades pel Secretariat Nacional i ratificades per les sòcies i socis de l’entitat.

Descàrregues