fbpx

L’Assemblea presenta l’acampada reivindicativa emmarcada en la campanya “Nosaltres Acusem”

L’acció comptarà amb persones represaliades, amb personalitats conegudes del món independentista com Lluís Llach, Josep Costa, Gabriela Serra o Neus Torbisco, i antics membres de l’Assemblea com Elisenda Paluzie i Josep Cruanyes. Els actes començaran dissabte a les 12h del migdia i duraran fins el diumenge a les 20h.

Aquest matí l’Assemblea ha presentat en roda de premsa el programa de la primera de les accions de la campanya “Nosaltres Acusem” en contra de la causa general contra l’independentisme: l’acampada reivindicativa que tindrà lloc el 15 i 16 d’octubre, a la plaça de Catalunya, coincidint amb el 5è aniversari de l’empresonament dels Jordis i l’aniversari de l’afusellament del President Companys, amb la participació de membres del Secretariat Nacional. Els actes començaran dissabte a les 12h del migdia i duraran fins el diumenge a les 20h.


L’Assemblea ha presentat el programa d’actes, entre els quals hi haurà Intervencions de persones represaliades i les seves famílies, parlaments de defenses i projeccions de vídeos sobre la repressió espanyola. L’acció comptarà amb personalitats conegudes del món independentista com Lluís Llach (Debat Constituent i Consell de la República), Josep Costa (exvicepresident del Parlament de Catalunya), Gabriela Serra (ex-diputada del Parlament), Neus Torbisco (Consell de la República i Òmnium Cultural) i antics membres del secretariat nacional de l’Assemblea com Elisenda Paluzie (vicepresidenta de la UNPO) i Pep Cruanyes (president de la Caixa de Solidaritat). A més, es presentarà la petició al Parlament d’una comissió d’investigació de la causa general i el manifest «Nosaltres acusem la justícia espanyola».

La presidenta de l’entitat, Dolors Feliu, ha assegurat en roda de premsa que “Es vol visibilitzar la causa general de tota la cúpula judicial contra l’independentisme, una gran repressió que si no trenquem ens aixafarà com a societat” i ha indicat el manifest ja compta amb 1.500 signatures. El vicepresident de l’entitat, Jordi Pesarrodona, ha recordat que “No sols parlem de tribunals espanyols, també de catalans com aquest d’aquí darrere (Tribunal Superior se Justícia de Catalunya), on s’ha viscut una persecució ferotge contra activistes catalans.”

Finalment, Jordi Piñol, en representació de la comissió que ha desenvolupat la campanya, ha remarcat que “Nosaltres Acusem és una campanya de tres mesos que culminarà amb una concentració al Parlament per entregar les adhesions per tirar endavant una investigació sobre la causa general i portar-la a tribunals internacionals.”

Amb aquesta acció, l’entitat busca visibilitzar els centenars d’encausats -alguns pendents de judici i altres ja jutjats- que formen part dels més de quatre mil represaliats per la macrocausa contra l’independentisme. Molts d’ells són joves que no s’han sentit amb prou suport dels partits independentistes i de la societat catalana.

La campanya “Nosaltres acusem” vol recollir el suport de la ciutadania perquè el Parlament de Catalunya creï una comissió d’investigació sobre l’amplitud i l’abast de la causa general de la justícia espanyola contra el moviment independentista. L’objectiu final és fer arribar l’informe de la comissió al Consell d’Europa.

En una segona fase de la campanya, s’organitzarà la recollida de signatures a través de les assemblees territorials per crear una comissió d’investigació del Parlament, que inclourà actes amb encausats, lectures del manifest davant dels jutjats de Catalunya i altres accions. Aquesta campanya es mantindrà fins al gener del 2023, quan es farà una concentració davant el Parlament per lliurar les signatures recollides.

La campanya “Nosaltres acusem”, que segueix les indicacions del full de ruta de l’entitat, continua la feina de l’Assemblea després d’accions nacionals i internacionals contra la repressió espanyola, com la presentació d’un informe internacional sobre la repressió contra els moviments d’autodeterminació als EUA o la querella de l’entitat contra les forces de seguretat de l’Estat per l’escàndol d’espionatge del Catalangate, entre d’altres.

Descàrregues