fbpx

L’Assemblea reivindica l’1-O sense oblidar l’esperit d’Urquinaona

L’Assemblea ha convocat aquest matí a la plaça d’Urquinaona per reivindicar la vigència del Primer d’Octubre.
La concentració a una plaça com Urquinaona, tan rellevant per a l’independentisme i per la lluita als carrers, ha servit per transmetre el missatge que cal que la gent tornem a agafar les regnes i ens preparem per a un nou i definitiu embat contra l’Estat espanyol. S’ha seguit amb una manifestació fins a la Plaça de Sant Jaume amb parada a la Prefectura Superior de la policia espanyola.

Acte polític

L’independentisme ha sortit al carrer aquest matí per reivindicar la vigència del Primer d’Octubre i la necessitat de continuar avançant cap a la independència.

El matí ha començat amb un acte polític a Urquinaona, que ha comptat amb les intervencions d’activistes que són exemples de lluita continuada al carrer.

Ha començat Júlia Balas amb un discurs enèrgic apel·lant a la unitat de l’independentisme en aquest nou embat. Ha criticat la desunió que molts cops hi ha dins del moviment: “De veritat creieu que ens podem permetre el luxe de barallar-nos entre nosaltres? Les coses només han sortit bé quan hem anat tots junts, a l’una.“. Ha situat l’1-O com exemple d’unió per un únic objectiu, protegir les urnes: “Vam ser colze a colze amb gent que potser no ens podíem ni veure, però la causa ens afectava a tots”. També ha criticat les ingerències de l’Estat perquè considera que perjudiquen tant els independentistes com els que no ho son i ha afirmat: “Ens han impedit millorar com a país, però també com a comunitat autònoma.”.

Nacho Pallàs, membre de Meridiana Resisteix, ha aprofitat el discurs per donar eines per combatre tant la repressió com la por que pugui generar: “Davant la por, mobilització, davant la por, autoestima, davant la por, solidaritat“. Ha estat un discurs empoderador, que ha destacat la força de la gent mobilitzada, la gent que l’estat no pot controlar, “i això té un nom: Urquinaona!”, ha exclamat.

Marcel Vivet, activista i represaliat ha fet un discurs contundent contra tots els poders fàctics que reprimeixen, desnonen o que restringeixen l’educació o la sanitat: “Ells no tenen terra, ni senten amor per res mes que les seves riqueses“. Ha animat a construir la independència des de la base, teixint aliances, reforçant “sindicats i organitzacions que donin un sentit revolucionari i de classe a la independència”

L’últim parlament ha estat el de Dolors Feliu, presidenta de l’Assemblea, que ha posat èmfasi en els passos que cal fer al Parlament si s’aprova l’amnistia. Ha insistit que és allà on cal posar el focus i no en els pactes que es pretenen fer al Congrés espanyol: “Que no ens confonguin els noms. A Madrid li poden dir amnistia, li poden dir autodeterminació… Al Parlament de Catalunya totes aquestes paraules només tenen una traducció: ha de ser independència!“.
Ha conclòs afirmant que si el Govern i el Parlament, de majoria independentista, no s’hi veuen amb cor, “és la seva responsabilitat convocar eleccions per tornar la veu a la gent d’aquest país”.

Manifestació fins a Sant Jaume, amb una parada obligatòria

Tan bon punt ha acabat l’acte polític, els ponents han cantat els segadors i ha sonat “Au, jovent!“, la cançó del grup Fetus per a la Diada. Els assistents, llavors, han començat a baixar per la Via Laietana en direcció a la Plaça de Sant Jaume.

El recorregut passava, però, per la Prefectura Superior de la Policia Nacional. Allà, els assistents hi han deixat un munt d’urnes, una representació de les urnes que no van saber trobar abans de l’1-O. L’acció també ha servit per denunciar les càrregues policials desmesurades que hi va haver, entre d’altres, el dia del referèndum i durant les protestes d’Urquinaona.

Quan els manifestants han arribat a la plaça de Sant Jaume, han exhibit les banderoles amb el missatge “Independència o eleccions” i les han deixades enmig de la plaça. Amb el cant d'”Els Segadors” ha finalitzat el matí, en què s’ha manifestat la clara voluntat de complir amb el mandat del Primer d’Octubre per assolir la independència.

Aquesta entrada va ser publicada a General i etiquetada .