fbpx

L’Assemblea reivindica que només la independència salvarà la llengua catalana

“No podem blindar res, només un estat català ens blindarà. És la independència la que ens garantirà el futur del català i de l’escola catalana”, Elisenda Paluzie, presidenta de l’Assemblea.

L’Assemblea Nacional Catalana i la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL) han organitzat aquest matí un acte polític previ a la sortida d’una de les columnes de la mobilització de Som Escola. Amb el lema “Pel futur del català i de l’escola catalana, independència!“, l’entitat ha agrupat diversos representants del sector educatiu per reivindicar la llengua catalana des d’una perspectiva independentista.

L’entitat té molt clar que el futur del català només el garanteix amb plenitud la independència. El model d’immersió és un dels consensos del país i això no ha estat cap impediment per l’Estat espanyol per passar-hi per sobre.

L’Assemblea també considera que el govern de la Generalitat ha d’aplicar la immersió a tota l’educació obligatòria, acabar amb la deixadesa en la seva aplicació dels darrers anys i donar suport a les escoles davant les sentències judicials.

A l’acte d’aquest matí, la presidenta de l’Assemblea, Elisenda Paluzie, ha manifestat que les sentències sobre la immersió lingüística i l’escola Turó del Drac de Canet de Mar “són una expressió més de la voluntat de dominació, assimilació forçosa i anorreament de la nostra llengua, cultura i identitat nacional per part de l’Estat espanyol“.

“Deixem de dir que dins l’Estat espanyol podem blindar la immersió, el català a l’audiovisual, les inversions en infraestructures o qualsevol altra cosa sobre la qual legislem al Parlament, o negociem amb el govern de l’Estat”. En aquest sentit, la presidenta de l’Assemblea ha estat molt contundent: “No podem blindar res, només un Estat català ens blindarà. És la independència la que ens garantirà el futur del català i de l’escola catalana“.

Per acabar, Paluzie ha exigit al Govern de la Generalitat que “defensi el català a les escoles amb una estratègia institucional intel·ligent de desobediència institucional i civil, que no deixi sols els mestres“.

Per la seva banda, Jordi Martí, membre de la Sectorial d’Educació de l’Assemblea, ha expressat que “l’escola és una institució que juga un paper fonamental a l’hora de garantir el desenvolupament ple i lliure de la cultura i de la llengua de la comunitat a la qual serveix“.

Més enllà de les representants de l’Assemblea a l’acte també hi ha intervingut: CAL, USTEC-STEs, Intersindical-CSC, SEPC i FNEC.

Descàrregues