fbpx

L’Assemblea tanca la ronda de reunions amb partits per presentar la DI

Avui l’Assemblea ha tancat la ronda de reunions amb partits per presentar la proposta d’activar la declaració d’independència el segon semestre del 2023. Al matí, Carles Riera  i Marina Sirvent del grup parlamentari de la CUP s’han reunit a la seu de l’Assemblea amb el seu vicepresident, Jordi Pesarrodona, la tresorera Ada Ferrer i el secretari nacional Josep-Lluís Rodríguez.

A les 16h de la tarda, la delegació de l’Assemblea s’ha desplaçat al Parlament de Catalunya per reunir-se amb Marta Vilalta i Meritxell Serret del grup parlamentari d’Esquerra Republicana. Vilalta i Serret s’han mantingut en la línia de la negativa del President de la Generalitat de considerar la proposta, però s’han mostrat disposats a establir ponts de nou amb la societat civil independentista.

En acabat, el vicepresident de l’Assemblea, Jordi Pesarrodona ha expressat que la reflexió després de les reunions amb partits “és que el poble és el que te la responsabilitat de fer pressió i dur a terme la independència” i que “veiem decidida a la gent, la força de la gent. Ahir era 20 de setembre i fa 5 anys hi havia gent decidida a tot, ara cal tornar a una mobilització continuada”. Finalment, Pesarrodona ha tornat a insistir que si els partits no mostraven cap proposta per dur a terme la independència, l’entitat es trobarà en la necessitat d’impulsar la llista cívica que l’entitat contempla en el seu full de ruta.

Aquest matí, l’entitat ha anunciat els actes que està organitzant l’1 d’Octubre  per tal d’incrementar la pressió als partits i desbloquejar el camí cap a la independència. Al matí, les assemblees territorials organitzaran actes commemoratius als seus municipis, a la tarda l’Assemblea farà una acció de protesta a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, i posteriorment es crida a la ciutadania a assistir a l’acte unitari a les 17 h a l’Arc de Triomf.

Descàrregues