fbpx

Les Marxes per la Llibertat ja recorren Catalunya

Les columnes de Girona, Vic, Berga, Tàrrega i Tarragona ja estan en marxa des de primera hora del matí amb una afluència molt nombrosa.

Les Marxes per la Llibertat s’han iniciat puntualment entre les 7 h i les 9 h del matí segons estava previst. Han sortit de Tàrrega primer, seguides de Tarragona, Berga, Vic i Girona.

En un ambient festiu i reivindicatiu a parts iguals, els participants han lluït pancartes i simbologia diversa, i han anat caminant, en alguns moments acompanyats de tractors, per les principals vies del país, com l’autovia A2, la N-340, la C-16, la C-17 i l’-AP7.

Des de primera hora, esmorzars populars i música han amenitzat l’espera, freda per les baixes temperatures.

Crida a omplir les Marxes
La presidenta de l’Assemblea ha fet una crida, des de la columna de Girona, a mobilitzar-se pacíficament des de la noviolència, omplint les Marxes per la Llibertat, i també a participar a la vaga general de divendres i a la manifestació que s’hi farà.

Paluzie ha recordat que avui fa dos anys que Jordi Sànchez i Jordi Cuixart van ser empresonats, i davant d’aquesta “violència d’estat” que fa dos anys que dura i que s’ha acabat materialitzant en la condemna de 100 anys de presó del Suprem per haver organitzat un referèndum d’autodeterminació, la presidenta de l’Assemblea ha demanat afirmar-se en la lluita noviolenta.

En referència a les actuacions policials d’ahir a la nit al centre de Barcelona, Paluzie ha demanat a la policia “contenció” i “proporcionalitat”, i ha recordat que ahir es van veure actuacions “inexplicables” que els incidents aïllats d’alguns grups minoritaris, que lamenta, no justifiquen, com l’encapçulament de gent pacífica al carrer de València, que va provocar “riscos greus” d’allaus, o les operacions “carrusel”. “Des de l’Assemblea demanem que s’investiguin, que s’analitzin bé aquestes actuacions i que s’assumeixin responsabilitats si escau”, ha conclòs.

El vicepresident de l’Assemblea, Pep Cruanyes, ha declarat des de Vic que l’Estat espanyol només sap reaccionar “de manera violenta”, motiu pel qual la societat catalana reaccionarà de l’única manera que sap, amb “accions imparables”, com les Marxes per la Llibertat, fins aconseguir l’objectiu final: la independència.

El recorregut i etapes que es faran durant aquests tres dies es poden consultar al web de les Marxes per la Llibertat.

Descàrregues